Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Stručni skup Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu : knjižničar zna!

Mjesto održavanja: uživo u Multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb (do 60 sudionika) i putem Zoom platforme 24.03.2023
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, Komisija za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak

Skup će se tematski baviti teorijskim i praktičnim aspektima nabave raznolike i kvalitetne građe za dječje knjižnice, te izgradnje kvalitetnih zbirki za djecu i mlade. Cilj Skupa je omogućiti razmjenu znanja, praksi i ideja među članovima stručne zajednice o stručnim znanjima vezanim uz nabavu knjižnične građe za posebne skupine korisnika dječjih knjižnica. Izgradnja kvalitetnog fonda u dječjoj knjižnici jedan je od temeljnih poslova knjižničara kao i poznavanje sposobnosti, potreba i želja korisnika dječje knjižnice što je ključno u procjenjivanju i donošenju odluka kod nabave knjižnične građe za dječje knjižnice.

Predviđena su pozvana izlaganja domaćih predavača, stručnjaka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, a u drugom dijelu predstavljanje primjera dobre prakse te na kraju rasprava.
Rokovi za prijavu izlaganja i sudjelovanja bit će objavljeni u drugom pozivu zajedno s informacijom o iznosu kotizacije.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002