- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  17. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama
17. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama

Mjesto održavanja: Knjižnice grada Zagreba – Gradska knjižnica, Multimedijalna dvorana, Trg Ante Starčevića 4, Zagreb 08.12.2017
Organizator: Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja HKD-a, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Partner: Knjižnice grada Zagreba

Financijska potpora: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja u suradnji s Odsjekom za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizira već tradicionalno sedamnaestu godinu za redom okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama. Svaki je okrugli stol posvećen posebnoj temi, od pristupa informacijama u službi kulturnog razvitka, pristupa službenim informacijama, pristupu informacijama za osobe s posebnim potrebama do prava korisnika u digitalnoj sredini, itd., pa sve do ovogodišnje teme koja se bavi inovativnošću knjižnica.

Tema: Inovativna knjižnica u službi lokalne zajednice
Iako se o knjižnici vrlo često misli kao o prostoru s knjigama i računalima, današnje knjižnice su mnogo više od toga. One su vrlo često značajna, a ponekad i jedina kulturna središta u gradu ili mjestu. Mjesta su to od posebne brige za lokalnu kulturnu baštinu, ali i mjesta koja mogu pomoći lokalnim poslovnim tvrtkama koje počinju poslovati. Nove su tehnologije, prvenstveno internet i mobilna telefonija, omogućile knjižnicama da izađu iz svojih okvira i pruže stanovnicima u udaljenijim, seoskim ili izoliranim zajednicama ono što je dosad bilo nemoguće. Tako knjižnica danas djeluje na dva polja: u vlastitom prostoru koji se trudi biti što privlačnijim i prikladnijim za različite vrste događanja te organiziranjem službi i usluga izvan svojeg prostora za korisnike koji ne mogu doći u knjižnicu kako bi se njome mogli služiti na standardan način. Knjižničari moraju poznavati lokalne prilike i potrebe, pratiti razvitak novih tehnologija na koje se mogu osloniti, ali trebaju biti i dovoljno kreativni da osmisle nove usluge.
Svrha: Ovaj je okrugli stol posvećen upravo novim uslugama organiziranim samostalno ili u suradnji s drugim organizacijama i ustanovama u lokalnoj zajednici ili pak uslugama koje su pomogle okupiti pojedine skupine stanovništva oko zajedničkog (kulturnog, poslovnog, itd.) interesa. Njegova je svrha prepoznati i vrednovati knjižnice kao mjesta gdje se članovi lokalne zajednice mogu okupiti, razgovarati, poslušati predavanje, prisustvovati glazbenom događaju ili pogledati izložbu.
Program okruglog stola možete preuzeti ovdje. Program je dostupan i na engleskom jeziku.

Rok za prijavu sudionika je 20. studenoga 2017.
Kotizacija za sudjelovanje na skupu iznosi:
200 kn – za uplate pristigle zaključno s 20.11. 2016.
250 kn – za uplate pristigle od 21. 11. do 3. 12. 2016.

Uplata kotizacija: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatske bratske zajednice 4, HR 1000 Zagreb,
IBAN HR3423600001101451830 s naznakom "za 17. SPI". Po primljenoj uplati HKD će izdati račun i poslati ga na navedenu adresu.

 


 
 


Formular za prijavu

Prijava sudjelovanja

Ime:
 
Prezime:  
     
Ustanova:
 
Adresa:
 
OIB:  
E-mail:  
Tel/Fax:
 

KOTIZACIJA :
Do 20. 11. 2017. - 200 kn
Od 21. 11. do 3. 12. 2017. - 250 kn

 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -