- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Stručni skup 'Dječje knjižnice – iskorak u virtualno'
Stručni skup 'Dječje knjižnice – iskorak u virtualno'

Mjesto održavanja: Zagrebu, Knjižnica Medveščak, Zvonimirova 17. 27.03.2015 -
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak

Program

Stručni skup „Dječje knjižnice – iskorak u virtualno“, koji se tradicionalno održava od 2006. godine, tematski će se baviti načinima korištenja novih tehnologija u promišljanju novih i prilagodbi postojećih knjižničnih usluga u promicanju čitanja i poučavanju informacijske pismenosti. Kako pomoću interneta i usluga weba 2.0 zainteresirati djecu i mlade za čitanje, kako zadržati stare i privući nove korisnike knjižnica, samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti uvodnim izlaganjima i primjerima dobre prakse.

Program će biti sastavljen od uvodnih/pozvanih izlaganja, primjera dobre prakse i rasprave.

Uvodna izlaganja su sljedeća:

  • Dr. sc. Predrag Pale, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu: Djetinjstvo s Internetom u džepu
  • Dorja Mučnjak, viši knjižničar, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Knjižnica: Knjižničari – tehnofobi ili tehnofili?
  • Snježana Božin, voditeljica knjižnice Goethe-Instututa Zagreb: Generacija 2.0 : knjižnice za djecu i mlade u Njemačkoj
  • Verena Tibljaš, voditeljica Službe za koordinaciju programa i usluga i odnose s javnošću, koordinatorica programskih aktivnosti Gradske knjižnica Rijeka: Web (o) djeci, web (s) mladima

Razmjena dobre prakse sadržavat će izlaganja knjižničara iz narodnih knjižnica u Hrvatskoj, koji će kroz osam primjera predstaviti načine primjene novih tehnologija u poticanju čitanja djece i mladih.
Pozivaju se svi zainteresirani dječji knjižničari da prijave sudjelovanje s izlaganjem primjera dobre prakse iz svojih knjižnica.

Prijava za sudjelovanje bez izlaganja

Prijava za sudjelovanje s izlaganjem

Prijava mora sadržavati sljedeće podatke:

  1. Naziv ustanove
  2. Ime i prezime i e-mail osobe/a koje će predstaviti primjer dobre prakse
  3. Naslov izlaganja
  4. Format (PowerPoint prezentacija)
  5. Sažetak na hrvatskome jeziku (250-400 riječi, font – Times New Roman, veličina slova 12)

U izlaganju se valja usmjeriti na predstavljanje primjera dobre prakse kojima se želi skrenuti pozornost na knjižnice koje su dobro osmislile programe i projekte za djecu i mlade u virtualnom prostoru, čija iskustva i primjeri mogu dobro poslužiti za osmišljavanje sličnih usluga i u drugim knjižnicama. Svakako treba izbjeći ponavljanje izlaganja koje je već bilo održano na bilo kojem skupu knjižničara u Hrvatskoj. Budući da je praksa raznolika, prezentacije bi trebale potaknuti trebaju otvoriti raspravu i dati podlogu za zajedničke smjernice i zaključke.

Rok za prijavu izlaganja je 20. veljače 2015. godine, a povratne informacije o prihvaćanju rada potencijalni sudionici dobit će do 1. ožujka 2015. godine.

Rok za prijavu nazočnosti je 20. ožujka 2015. godine.

Informacije o skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom ožujka 2015. godine na mrežnoj stranici HKD-a i mrežnoj stranici KGZ-a.
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -