- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  8. Međunarodni stručni skup 'Knjižnica - središte znanja i zabave'
8. Međunarodni stručni skup 'Knjižnica - središte znanja i zabave'

Mjesto održavanja: Karlovac 17.09.2012 - 18.09.2012
Organizator: Gradska knjižnica \'Ivan Goran Kovačić\'

1. OBAVIJEST

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto najavljuju dvodnevni međunarodni stručni skup »Knjižnica - središte znanja i zabave«, koji će se održati 17. i 18. rujna 2012. godine u Gradskoj knjižnici I. G. Kovačić, Karlovac. Skup se organizira tradicionalno osmu godinu za redom, a u sklopu dugogodišnje i uspješne prekogranične suradnje knjižnica iz Novog Mesta i Karlovca.

Tema ovogodišnjeg stručnog skupa je »Biblioterapija u pop kulturi«

Zadaća knjižnica unutar njihovih djelatnosti je sakupljanje i čuvanje knjižne i neknjižne građe, između ostalih i s ciljem podizanja razine kulture i navike čitanja svojih korisnika, ali i puno šire. Korištenje drugih sadržaja i medija, koji izuzimaju knjigu, također je definirano zadaćama knjižnica.
U tom smislu pojedine vrste knjižnične građe pogodne su i kao sredstvo provođenja različitih terapeutskih aktivnosti. Tu možemo govoriti o čitavom nizu biblioterapija, dakle, o terapijskim učincima izazvanim konzumiranjem pisanog teksta, ali i o terapijskim učincima koje daje glazba, film ili neki drugi medij unutar popularne kulture.

Na ovom međunarodnom stručnom skupu sudjelovati će predavači, eksperti s područja knjižničarstva, pedagogije, sociologije i psihologije čitanja, a s nakanom stručne obrade i popularizacije pojmova i značenja biblioterapije u pop kulturi, kao i terapijskih učinaka unutar drugih popularnih medija.

Cilj skupa je razmjena mišljenja, ideja i načina budućeg djelovanja u smislu što kvalitetnijeg pružanja usluga korisnicima, kao i razvoja knjižničarske struke općenito.

Prijava sudionika

Organizacijski odbor skupa

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -