- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  Stručni skup 'Tatjana Blažeković'
Stručni skup 'Tatjana Blažeković'

Mjesto održavanja: Rijeka 04.05.2012
Organizator: Knjižničarsko društvo Rijeka, Sveučilišna knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka

Organizacijski i programski odbor: Senka Tomljanović, Gorana Tuškan Mihočić, Ljiljana Črnjar, Lea Lazzarich, Evgenia Arh, Dejana Golenko

Program

Prijava sudjelovanja

Rijeka se nedavno oprostila od dugogodišnje profesorice, mentorice, dr. sc. Tatjane Blažeković. Stručna knjižničarska javnost ovim će se skupom osvrnuti na cjelokupni rad i stvaralaštvo Tatjane Blažeković. Povijesni pregled i kronološka događanja u Naučnoj biblioteci Rijeka, rad na obrazovanju i podizanju stručnosti školskih knjižničara, značenje prvoga stručnog studija knjižničarstva pri Pedagoškoj akademiji u Rijeci, rad na bibliografiji Fluminensia Croatica kojom je zadužila Rijeku, te na kraju pogled unaprijed: odškrinuta vrata školovanju knjižničara u Rijeci – teme su ovoga stručnog skupa. Skup jest hommage profesorici, ali i prilika da riječko knjižničarstvo naraslo na predanom radu Tatjane Blažeković propita svoje dosege i smjerove kretanja, osobito kada je težište na obrazovanju knjižničara, a imajući pri tomu u vidu svoju ulogu u hrvatskom knjižničarskom prostoru.

Ima li hrvatska knjižničarska zajednica jasno stajalište kako dalje, je li obrazovni okvir knjižničara kakav smo naslijedili i kakav razvijamo odista ono što nas u najboljem svjetlu predstavlja europskoj zajednici u koju ulazimo. Možemo li bolje?

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom skupu i svojim sudjelovanjem u raspravi doprinesete kvaliteti skupa. Vidimo se u petak, 4. svibnja u Rijeci!
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -