- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  38. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva
38. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva

Mjesto održavanja: Osijek 26.09.2012 - 28.09.2012
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Društvo knjižničara Slavonije i Baranje / Croatian Library Association; Library Association of Slavonia and Baranja

Program

Obavijest – Prijevoz
Polazak autobusa iz Zagreba u srijedu, 26. rujna 2012.g. u 9,00 sati sa zapadnog parkinga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Povratak u Zagreb u subotu, 29. rujna 2012.g. u večernjim satima na zapadni parking Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

SPONZORI

            
   
   

 


 

Organizacijski odbor: Marijana Mišetić, Marina Vinaj, Katja Matković Mikulčić, Tamara Krajna, Vesna Borić, Nevia Raos, Alisa Martek, Ljiljana Pavičić, Andrea Božić

Programski odbor: Štefka Batinić, Dunja Holcer, Aleksandra Horvat, Vinka Jelić-Balta, Zagorka Majstorović, Ljiljana Sabljak, Andreja Tominac

Tema stručnog dijela Skupštine: Knjižnice - ukorak s promjenama

Podteme:

 •  strategije razvoja knjižnica
 •  e-knjige i e-usluge
 •  opsežni projekti digitalizacije i otvoreni pristup
 •  knjižnične usluge za djecu i mladež
 •  knjižnične zbirke kao kulturno dobro
 •  unapređenje suradnje između regionalnih knjižničarskih društava

Digitalni sadržaji unijeli su nepovratne promjene u stvaranje, distribuciju i isporuku informacija, a u godinama koje dolaze njihova će količina kontinuirano rasti.
Prodor elektroničke knjige redefinirao je općepriznate kategorije u procesu stvaranja i objavljivanja, a time i ulogu i djelovanje knjižnica, potaknuvši europsko knjižnično zakonodavstvo na traženje novih modela.
Osuvremenjivanje usluga i omogućavanje pristupa tradicionalnim i digitalnim zbirkama korištenjem novih tehnologija potaknuli su hrvatske knjižnice na razvoj raznolikih knjižničnih e-usluga i proizvoda, od online kataloga, preko digitalnih zbirki za posebne namjene i potrebe, digitalnih repozitorija i korištenja društvenih mreža, do semantičkoga weba.
Tradicionalne knjižnične usluge za djecu i mlade upotpunjene su inovacijama, e-uslugama, novim medijima i njihovim korištenjem u radu s djecom i mladima.
Kako u opsežnim nacionalnim projektima digitalizacije, koji jamče pristup, prisutnost i trajno čuvanje sadržaja na hrvatskom jeziku, sadržaja hrvatske kulturne baštine i znanstvenih dostignuća u globalnom digitalnom okruženju, tako i u pitanjima otvorenog pristupa, koji se nameće kao realan i ostvariv oblik slobodne i otvorene znanstvene komunikacije, naglašena je liderska uloga knjižnica kao neprofitnih obrazovnih, kulturnih i znanstvenih institucija.
Njihova informacijska, kulturna i obrazovna uloga zahtijeva artikuliranje novih strateških dokumenata, potrebnih za djelovanje i razvoj u promjeni okruženja, a baštinska uloga zahtijeva iskorak u rješavanju pitanja vezanih uz registraciju knjižne i knjižnične građe kao pokretnog kulturnog dobra.
Knjižnicama je potrebna svaka moguća potpora, a osobito tehnološka, financijska i zakonodavna, kako bi potrebe demokratskog i civilnog društva, društva znanja i društva inovacija, kojima su knjižnice središnji servis i temeljni resurs, bile zadovoljene u skladu s jedinstvenom ulogom knjižnica u diseminaciji znanja u informacijskom društvu, putem inkluzivnosti i ravnopravnosti u pristupu digitalnim sadržajima i zajedničkom europskom informacijskom prostoru te putem investiranja u istraživanje i inovacije.
 

Pozivaju se zainteresirani da prijave svoja izlaganja ili posterske prezentacije na ponuđenu temu/podteme.

Rok za prijavu izlaganja je 15. ožujka 2012. godine.

Rok za prijavu posterskih prezentacija je 1. travnja 2012. godine.

Upute za izradu postera:

 • Preporučena dimenzija postera: 70 x 100 cm
 • Postersko izlaganje treba sadržavati sljedeće elemente:
  • Naslov rada
  • Autor(i) i adresa institucije
  • Cilj i svrha rada. Metodologija rada, rezultati i zaključak

 

SMJEŠTAJ
Za sudionike 38. skupštine Hrvatskoga knjižničarskog društva predviđen je smještaj u Hotelu Osijek u kojemu će se Skupština i održavati.
Sudionike molimo da sami prijave smještaj u hotelu isključivo elektroničkom poštom na: info@hotelosijek.hr uz naznaku “Skupština HKD”.
Molimo sudionike smještene u dvokrevetnim sobama da prilikom rezervacije navedu ime i prezime obje osobe.
Za sve dodatne informacije o smještaju u Hotelu Osijek obratiti se na tel. 031/230 333

Hotel Osijek ****
1/2 (dvokrevetna soba) – noćenje s doručkom 350,00 kn
1/1 (jednokrevetna soba / dvokrevetna soba – single use) – noćenje s doručkom 588,00 kn
Doplata za pansionski obrok – 80,00 kn
Boravišna pristojba nije uključena u cijenu, a iznosi 8,00 kn.

Cijene su izražene po osobi i danu. Plaćanje je moguće gotovinom, kreditnim karticama ili predračunom. Plaćanje predračunom izvršiti isključivo prije dolaska, uz navođenje točnih podataka o nositelju troška (naziv ustanove, adresa ustanove, OIB/matični broj ustanove).
 

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -