A    A    English

Okrugli stol Infooteka za knjižničare : pravne i stručne informacije na jednom mjestu

Na 12. danima specijalnih i visokoškolskih knjižnica u Opatiji održat će se u petak, 13. 05. 2011. od 15-17 sati okrugli stol "Infoteka za knjižničare : pravne i stručne informacije na jednom mjestu".
Moderatorice: Edita Bačić i Andreja Tominac

Program pod nazivom Infoteka za knjižničare : pravne i stručne informacije na jednom mjestu omogućava knjižničarima i prijateljima knjižnica da što brže i jednostavnije dođu do pouzdanih informacija koje se tiču pravne regulative, odgovarajućih stručnih standarda, pravilnika i drugih akata značajnih za knjižničarstvo kao profesiju i unapređivanje statusa knjižničara i profesionalnog razvoja općenito. Riječ je o razmjeni dobre prakse, suradnji i sustavnom pristupu u stvaranju baze podataka.

Sadržaj panel izlaganja u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Komisije za visokoškolske knjižnice i Radne grupe za pravne i srodne knjižnice, a to je: promicanje važnosti visokoškolskih knjižnica u sustavu visokog obrazovanja, aktivno sudjelovanje u izradi zakona i pravilnika. Uspjeh knjižnica i knjižničara ovisi dobrim dijelom i o poznavanju šireg zakonodavnog okvira unutar kojeg djeluju, a pravovremena informacija omogućava im utjecaj na donosioce odluka.

Program

Edita Bačić, Andreja Tominac, Marijana Mišetić: Uvodno izlaganje
Zagorka Majstorovic: Predstavljanje novog pravilnika o stručnim
napredovanjima
Blanka Salatić: Profesija "knjižničar" : komparativni pregled zakonodavstva regije