A    A    English

1. okrugli stol o javnom zagovaranju

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za javno zagovaranje i Radna grupa za pravne i srodne knjižnice u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Marka Marulića u Splitu, Sveučilišnom knjižnicom u Splitu i Pravnim fakultetom u Splitu priprema 1. okrugli stol o javnom zagovaranju: Zagovaranje za knjižnice i knjižničarstvo.
Okrugli stol će se održati u srijedu, 21. svibnja 2014. godine u Splitu  u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice Marka Marulića.

Mjesto održavanja: Split, Gradska knjižnica Marka Marulića, Središnja knjižnica, Slobode 2, SPLIT

Ciljevi okruglog stola:
• Analizirati načine i pristupe javnom zagovaranju s aspekta jačanja partnerskih odnosa unutar stručne i šire društvene zajednice.
• Razmijeniti iskustva o postojećim projektima, te ostvariti kontakte za međuknjižničnu suradnju i učenje kroz praksu.

Skup je namijenjen knjižničarima, prijateljima knjižnica i svim postojećim i potencijalnim suradnicima koji su voljni raditi na zajedničkim projektima i javno zagovarati interese knjižnica i njihovih korisnika. Pozivamo sudionike  da kroz izlaganja i raspravu pokušamo osvijestiti potrebu sustavnog udruživanja i predložiti moguća rješenja javnog djelovanja i zajedničkog utjecaja na donosioce odluka.
Primjere dobre prakse moguće je prezentirati po principu Pecha Kucha (20 slajdova, za svaki slajd na raspolaganju je 20 sekundi - ukupno izlaganje 6 minuta i 40 sekundi). 
Izlaganja će biti objavljena u Glasniku Društva bibliotekara u Splitu i na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu.