- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Objavljene HKD Novosti - broj 71
Objavljene HKD Novosti - broj 71 (11.10.2016)

Objavljen je 71. broj HKD Novosti, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 72. broja, na tragu je tematike 41. Skupštine HKD-a, bit će „Digitalizacija knjižnične građe i njezina dostupnost korisnicima“. Uzimajući u obzir da „digitalna knjižnica“ nema fizičke granice i fiksno radno vrijeme, a nudi višestruko strukturirani pristup bogatom sadržaju i velikom broju informacija koji se mogu jednostavno umnožavati i čuvati jer ne ovise o fizičkom prostoru – to je bez sumnje budućnost i knjižnica u Hrvatskoj. 

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 72. broj HKD Novosti je 15. prosinac 2016. godine. Upute autorima dostupne su na sljedećoj poveznici.

S ciljem stvaranja što kvalitetnijeg informativnog izdanja, molimo autore da nam tekstove šalju u Wordu (.doc ili .docx format) jer ako moramo „skidati“ tekst direktno umetnut u mail, postoji velika opasnost da se takav članak izgubi ili obriše. Također, molimo autore da slike koje dolaze uz članke šalju zasebno, a ne u Wordu, te da za jedan članak pošalju najviše 5-6 slika jer trenutno u sustavu za upravljanje sadržajem web stranica nemamo opciju „foto galerije“, a za ilustraciju jednog materijala od 2-3 kartice, 5-6 slika je i više nego dovoljno. Ujedno molimo da se slike pravilno preimenuju i da se u tekstu naznači njihov položaj, kako bismo ih uvrstili na pravo mjesto, kako se nitko ne bi našao uvrijeđen (puno hvala onima koji su to učinili). Možete poslati i materijal sa slikama u Wordu da naglasite gdje bi trebali nalaziti se u tekstu ali uz to i slike posebno da ih možemo kvalitetno obraditi. Također molimo da u samom članku napišete svoje ime i mail adresu, za slučaj da netko od čitatelja želi s vama stupiti u kontakt, jer u protivnom uredništvo misli da iz nekog razloga ne želite da vaš članak bude potpisan.

Unaprijed svima puno hvala na razumijevanju!
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -