- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Objavljene HKD Novosti - broj 67
Objavljene HKD Novosti - broj 67 (21.10.2015)

Objavljen je 67. broj HKD Novosti, pristupiti mu se može putem mrežne poveznice
Hvala kolegicama i kolegama koji su nam nakon radnog ljeta u knjižnici predstavili svoje projekte. Nismo očekivali toliko materijala s okruglih stolova, seminara ili konferencija, no ujedno smo malo razočarani što naše knjižnice „na moru“ nisu bile toliko aktivne i s nama podjele svoja iskustva u radu s gostima u našoj zemlji ili našim sugrađanima.
Iskreno se nadamo da će ubuduće naše drage kolegice i kolege (pogotovo mlada generacija) imati volje i želje pisati za HKD Novosti.

Tema sljedećeg broja je „Projekti i programi za osobe s posebnim potrebama“. Opće je poznato da naše knjižnice puno pažnje posvećuju takvim programima, te sada molimo sve naše stalne, povremene i potencijalne autore da s nama podjele svoje dragocjeno iskustvo.

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 68. broj HKD Novosti je 15. prosinca. Molimo autore da se ne uvrijede ako materijal poslan nakon ovog roka ne uđe u „novogodišnji broj“. Naime, želimo s kalendarskom godinom završiti i našu „novinarsku“ godinu, odnosno izdati 4 broja, kako je i dogovoreno s čelništvom HKD-a. Osim toga, ne želimo propustiti priliku čestitati svima blagdane!

 Upute autorima dostupne su na sljedećoj poveznici

S ciljem stvaranja što kvalitetnijeg informativnog izdanja, molimo autore da nam ubuduće tekstove šalju u Wordu (.doc ili .docx format) jer ako moramo „skidati“ tekst direktno umetnut u mail, postoji velika opasnost da se takav članak izgubi ili obriše.
Također, molimo autore da slike koje dolaze uz članke šalju zasebno, a ne u Wordu, te da za jedan članak pošalju najviše 5-6 slika jer trenutno u sustavu za upravljanje sadržajem web stranica nemamo opciju „foto galerije“, a za ilustraciju jednog materijala od 2-3 kartice, 5-6 slika je i više nego dovoljno.
Ujedno molimo da se slike pravilno preimenuju i da se u tekstu naznači njihov položaj, kako bismo ih uvrstili na pravo mjesto, kako se nitko ne bi našao uvrijeđen (puno hvala onima koji su to učinili). Možete poslati i materijal sa slikama u Wordu da naglasite gdje bi trebali nalaziti se u tekstu ali uz to i slike posebno da ih možemo kvalitetno obraditi.

Unaprijed puno hvala svima i hvala na razumijevanju!
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -