- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Predavanje Barbare M. Jones, ALA
Predavanje Barbare M. Jones, ALA (08.12.2010)

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 9. prosinca 2010. s početkom u 13 sati Barbara M. Jones održat će predavanje pod nazivom Privacy Rights in the Digital Age: The Role of Libraries in the 'Peep Culture' - Pravo na privatnost u digitalno doba: uloga knjižnica u 'kulturi zavirivanja'.

Barbara M. Jones ravnateljica je Ureda za intelektualnu slobodu i izvršna ravnateljica Fundacije Freedom to Read pri Američkoj knjižničnoj udruzi (ALA) u Chicagu u SAD-u. Diplomirala je engleski jezik na Sveučilištu Illinois u Urbana-Champaign i članica je Phi Beta Kappa. Magisterij znanosti postigla je na Sveučilištu Columbia u New Yorku, a doktorat znanosti iz područja ustavne povijesti SAD-a na Sveučilištu Minnesota u Minneapolisu.

Najveći dio radnog vijeka radila je u visokoškolskim knjižnicama. Bila je voditeljica Knjižnice zbirki starih i rijetkih knjiga na Sveučilištu Illinois i ravnateljica Knjižnice na Sveučilištu Wesleyan u Connecticutu.
Specijalizirala se za pitanja intelektualne slobode, a o toj je temi objavila i dvije knjige: Libraries, Access, and Intellectual Freedom (1999) i Defending Intellectual Freedom in Your Academic Library (2009), obje u izdanju ALA-e.

Članica je brojnih komisija i odbora, među ostalim i ALA-inog odbora za intelektualnu slobodu te IFLA-inog Odbora FAIFE, u kojemu je pomogla izraditi tečajeve za primjenu Manifesta za internet, HIV/AIDS i Knjižnice kao čimbenici transparentnosti.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.
Ulaz je slobodan.
Sve zainteresirane polaznike molimo da potvrde svoj dolazak na elektroničku adresu cssu@nsk.hr.
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -