- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Poziv za novi broj Kalibra
Poziv za novi broj Kalibra (17.02.2023)

Kalibar je časopis Društva knjižničara Karlovačke županije zamišljen kao interno glasilo, namijenjeno knjižničarima, članovima Društva, za promicanje i unapređenje stručnog rada u njihovim knjižnicama. Pokrenut je 2003. i do sada je izašlo 9 brojeva. Sastoji se od dva dijela, stručnog i obavijesnog, a od 2018. objavljuje se u e-izdanju. 

Godina 2022. proglašena je Europskom godinom mladih. Proteklo je razdoblje svima donijelo niz izazova, ograničenja i prilagodbi, kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu. Posebno su bile pogođene mlađe generacije koje su ostale zakinute u mnogim područjima, od školovanja do društvenog života.
Knjižnice su se, također, morale prilagoditi novim načinima poslovanja, u skladu sa svojim mogućnostima održati kvalitetu usluga te i inače najzahtjevnijoj skupini korisnika, mladima, pružiti potporu različitim aktivnostima i programima.
Tema novog broja Kalibra zbog toga će biti Europska godina mladih: programi, aktivnosti i usluge za mlade. Novost je da od ove godine Kalibar djeluje u novom-starom sastavu uredništva za mandatno razdoblje od 2022. do 2024., ali i da postaje recenzirani časopis te svi znanstveni i stručni radovi prolaze postupak dvostruke anonimne recenzije.

Uredništvo prima isključivo neobjavljene rukopise te zadržava pravo selekcije tekstova, kraćenja i izmjene naslova, a s autorom će se konzultirati u slučaju potrebe za znatnijim preoblikovanjem teksta. Tekstove slati na kalibar.urednistvo@gmail.com, a rok za predaju radova je 15. travnja 2023.

Upute za pisanje radova i za navođenje literature mogu se preuzeti na sljedećim poveznicama: Upute za autore i Upute za navođenje literature.

Uredništvo Kalibra
 
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -