- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


HKD Novosti - poziv autorima  (objavljeno: 19.02.2014)

Obavještavamo vas da je u pripremi ožujski broj HKD Novosti. Rok za predaju tekstova za ožujski broj HKD Novosti jest kraj veljače 2014. U fokusu ovoga broja biti će specijalne knjižnice.
Uredništvo poziva autore da šalju svoje tekstove i prijedloge.


Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci  (objavljeno: 12.02.2014)

U Narodnim novinama, broj 16/14 objavljen je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci.
Pravilnik stupa na snagu 15. veljače 2014. godine.


Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij  (objavljeno: 12.02.2014)

Sveučilište u Zadru raspisuje natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij *Društvo znanja i prijenos informacija* za stjecanje akademskog stupnja doktor/doktorica znanosti iz područja društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti, grane knjižničarstvo i nakladništvo i doktor/doktorica znanosti iz područja humanističkih znanosti, polje interdisciplinarne humanističke znanosti.
Akademska godina 2013./2014.
Cjeloviti tekst natječaja dostupan je na http://www.unizd.hr i http://ozk.unizd.hr


Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu  (objavljeno: 12.02.2014)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove godine, od ponedjeljka 17. do četvrtka 20. veljače 2014.,otvara svoja vrata svima koje zanima hrvatska kulturna baština koju ona s ponosom u svom prostoru čuva. Svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini možete provjeriti rješavanjem online kviza Jeste li znali? Za rješavanje kviza potrebno je izdvojiti 3 minute.
Pozivamo vas da riješite kviz te nam s pridružite na Danima otvorenih vrata u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.
Program


Novo hrvatsko skraćeno izdanje UDK  (objavljeno: 10.02.2014)

U nakladi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu objavljeno je licencirano skraćeno izdanje Univerzalne decimalne klasifikacije. Sadrži preko 10.000 brojeva klasifikacijske sheme (glavne, opće i specijalne pomoćne tablice), s proširenjima. Tablice sadrže i abecedno predmetno  kazalo s više od 17.000 pristupnica. Urednica priručnika i autorica kazala je Lidija Jurić Vukadin.
Publikaciju možete kupiti u Odsjeku za odnose s javnošću Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu ili naručiti preko narudžbenice.
Cijena primjerka je 250 kn.

(opširnije)

14. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama  (objavljeno: 10.02.2014)

U Zagrebu će se 10. prosinca 2014. godine održati 14. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama, u organizaciji Komisije za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskog knjižničarskog društva i Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Osim pozvanih izlaganja, ove godine prvi puta programski odbor otvara mogućnost prijave izlaganja.
Rok za prijavu sažetaka je 15. ožujka 2014.

(opširnije)


Novo stručno izdanje  (objavljeno: 10.02.2014)

Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije objavilo je Zbornik radova „Knjižnice u procjepu: stručna obrada neknjižne građe“. Cijena mu je 120 kn i može se naručiti na http://www.nkc-sisak.hr/?page_id=10696
Zbornik sadrži 2 pozvana i 12 stručnih radova predstavljenih 2012. godine na stručnom skupu „Knjižnice u procjepu: stručna obrada neknjižne građe“ u organizaciji Knjižničarskog društva Sisačko-moslavačke županije i Komisije za katalogizaciju Hrvatskoga knjižničarskog društva.
 


13. međunarodna konferencija Knjižnice u digitalnom dobu (LIDA 2014)  (objavljeno: 10.02.2014)

Međunarodna konferencija Knjižnice u digitalnom dobu (LIDA 2014) održat će se u Zadru od 16. do 20. lipnja 2014. godine.
Tema konferencije je vrednovanje knjižnica, knjižničnih korisnika i korištenja s dvije podteme:
Kvalitativne metode vrednovanja knjižnica, korisnika, korištenja i
Altmetrics – nove metode vrednovanja znanstvene komunikacije i
knjižnica.
Rok za prijavu posterskih izlaganja produžen je do 15. veljače, a rok za prijavu izlaganja na Ph.D. forumu je do 1. ožujka 2014.

(opširnije)

Međunarodni stručni skup „Vremeplov: dječji odjeli jučer-danas-sutra“  (objavljeno: 31.01.2014)

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek  2014. godine slavi svoj 60. rođendan. Organizacijom Međunarodnog stručnog skupa na temu: „Vremeplov-dječji odjeli jučer-danas-sutra“ i izložbom plakata vezanih za najave događanja na Dječjem odjelu Gradska i sveučilišna knjižnica obilježiti će ovu značajnu obljetnicu.
Međunarodni stručni skup treba se održati na Dan grada Osijeka 2. prosinca 2014. godine u Osijeku, Županijska komora, Europske avenije 13. 

(opširnije)

Nagrada Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research  (objavljeno: 29.01.2014)

Emerald Group Publishing Limited i European Foundation for Management Development (EFMD) već dugi niz godina dodjeljuju nagrade za najbolja doktorska istraživanja iz različitih znanstvenih područja. Od ukupno četiri nagrade koje je 2013. godine dodijelio i sponzorirao urednički tim časopisa Journal of Documentation iz područja knjižničnih i informacijskih znanosti, jedna je pripala dr. sc. Snježani Stanarević Katavić, asistentici na Odsjeku za informacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. Dodijeljena joj je nagrada "Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research“ za istraživanje provedeno u sklopu doktorske disertacije pod nazivom „Informacijske potrebe i obrasci informacijskog ponašanja oboljelih od rijetkih kroničnih bolesti u Republici Hrvatskoj“.
Čestitamo!

(opširnije)

<< prethodna stranica | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81-90 | 91-100 | 101-104 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -