- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Dodjela nagrada najboljim studenticama bibliotekarstva  (objavljeno: 14.01.2013)

Zaklada Dr. Ljerka Markić-Čučuković, koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i ove godine nagrađuje najbolje studente bibliotekarstva. Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice Blaža Livaja i Kristina Videković. Studenticama će nagrada za godinu 2011./12. biti uručena u ponedjeljak, 14. siječnja 2013. u 13 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.
Prof. dr. sc. Aleksandra Horvat
Predsjednica Zakladnog odbora
 


Hrvatsko knjižničarsko društvo  (objavljeno: 21.12.2012)

Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam sretan Božić i sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu!


CSSU - poziv za prijedlog tema  (objavljeno: 21.12.2012)

Za potrebe predlaganja predavanja/radionica u Centru za stalno stručno usavršavanje knjižničara za 2013. godinu Hrvatsko knjižničarsko društvo poziva svoja stručna tijela (sekcije, komisije i radne grupe) da pripreme prijedlog tema prema obrascu objavljenom na mrežnim stranicama Centra http://www.nsk.hr/cssu za sjednicu Stručnog odbora do 10. siječnja 2013. godine. Prijedlozi tema šalju se u ured Hrvatskoga knjižničarskog društva na hkd@hkdrustvo.hr.


Novi zbornici u izdanju HKD-a  (objavljeno: 11.12.2012)

U nizu Izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljenje su dvije nove publikacije: zbornik radova s 15. seminara Arhivi, knjižnice muzeji i zbornik radova s 11. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama.
Oba nova zbornika radova, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti na http://www.hkdrustvo.hr/izdanja/drustvena/

(opširnije)

Narodne knjižnice i promicanje društvene tolerancije  (objavljeno: 10.12.2012)

Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu organizira interdisciplinarni stručni skup pod nazivom Narodne knjižnice i promicanje društvene tolerancije koji će se održati 14. prosinca 2012. godine u Gradskoj knjižnici Marka Marulića  u Splitu, Ulica slobode 2.
Detaljan Program skupa

(opširnije)

Knjižnica godine  (objavljeno: 20.11.2012)

U ovogodišnjem obilježavanju Dana hrvatskih knjižnica, koje se odvijalo pod sloganima „Knjižnice probijaju sve granice. Osim proračunskih“ i „Neprofitno a isplati se? Knjižnica!“, sudjelovala su regionalna knjižničarska društva – članovi Hrvatskoga knjižničarskog društva, te niz hrvatskih knjižnica.
U sklopu središnje svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, prvi je puta dodijeljeno priznanje „Knjižnica godine“.


We are more  (objavljeno: 20.11.2012)

"We are more" je europska zagovaračka kampanja za umjetnost, koju provode Culture Action Europe i Europska zaklada za kulturu (European Cultural Foundation).
Cilj je kampanje iskazan u "Manifestu" , kojim se nacionalne vlade kao tvorci javnih politika Europske unije pozivaju na povećanje potpore kulture u idućem proračunu Europske unije.
Dajte svoj glas i potpišite Manifest!


Organizirani prijevoz prigodom Dana hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 08.11.2012)

Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom proslave Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2012.g. zainteresiranima organizira zajednički prijevoz na relaciji Zagreb – Zadar – Zagreb.

Polazak iz Zagreba: 7.00h (stražnja, zapadna strana NSK)
Povratak iz Zadra: 17.00h

Prijavu za organizirani prijevoz molim Vas pošaljite do 9. studenoga 2012.g. na: hkd@hkdrustvo.hr
 


Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 06.11.2012)

Hrvatsko knjižničarsko društvo poziva ravnatelje i voditelje knjižnica te kolege knjižničare na sudjelovanje u obilježavanju 11. studenoga, Dana hrvatskih knjižnica, koje se ove godine odvija pod sloganima Knjižnice probijaju sve granice. Osim proračunskih. i Neprofitno, a isplati se? Knjižnica!.
U sklopu središnje svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, u nedjelju 11. studenoga 2012.g. Hrvatsko knjižničarsko društvo prvi će puta dodijeliti priznanje „Knjižnica godine“, čiji je dobitnik Gradska knjižnica Zadar.


12. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama 'Društvene mreže i knjižnice'  (objavljeno: 03.11.2012)

Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja Hrvatskoga knjižničarskog društva i Katedra za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu organiziraju 12. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama "Društvene mreže i knjižnice" koji će se održati u Zagrebu 10.12.2012. godine. (opširnije)


<< prethodna stranica | 41-50 | 51-60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71-80 | 81-85 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -