- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Stručni skup Djeca i mladi u knjižnicama, Čakovec  (objavljeno: 01.10.2014)

Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec  organizira stručni skup Djeca i mladi u knjižnicama: rad s djecom i mladima u knjižnicama sjeverozapadne Hrvatske. Cilj je skupa razmijeniti znanja i iskustva knjižničara koji rade s djecom i mladima, te predstaviti rad dječjih knjižničara Sjeverozapadne Hrvatske.
Skup će se održavati 14. studenoga 2014. g. od 9:30 do 16:00 sati na Dječjem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec (Trg Republike 4, Čakovec).
Prijavu sudjelovanja bez izglaganja, koja treba sadržavati ime i prezime sudionika, e-mail adresu i naziv ustanove u kojoj je zaposlen, možete poslati do 31.10.2014. na e-mail: maticna@kcc.hr
Program skupa


Iz projekta "Živi tekst" Hrvatske knjižnice za slijepe  (objavljeno: 01.10.2014)

 U sklopu projekta čitanja i izvođenja dramskih i proznih tekstova pred publikom Živi tekst što ga vodi Hrvatska knjižnica za slijepe , u utorak, 7. listopada 2014. u 17:00 sati, u Hrvatskoj knjižnici za slijepe (Šenoina 34/I, Zagreb) izvest će se predstava Nije bila peta, bila je deveta. U predstavi, rađenoj prema tekstu suvremenoga talijanskog komediografa Alda Nicolaja, nastupaju Željko Duvnjak, Otokar Levaj i Romina Vitasović.
 Ulaz je slobodan!
 Informativni letak


Izjava Knjižničarskog društva Rijeka  (objavljeno: 22.09.2014)

Knjižničarsko društvo Rijeka (http://www.kdr.hr/) na svojoj je Skupštini, održanoj 11. rujna 2014. godine, prihvatilo IZJAVU u privitku.


Obavijest o natječaju  (objavljeno: 22.09.2014)

U tijeku je natječaj za EIFL Public Library Innovation Award. Natječaj je otvoren do 11. listopada 2014. g.
Više o natječaju: http://www.eifl.net/news/new-award-public-libraries-contributing-educa
Više o nagradama i uvjetima za kandidaturu: http://www.eifl.net/eifl-plip-innovation-award/award-7
 


10. međunarodni stručni skup Knjižnica - središte znanja i zabave  (objavljeno: 22.09.2014)

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca iz Novog Mesta najavljuju dvodnevni međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«, koji će se održati 2. i 3. listopada 2014. u Karlovcu.
Tema ovogodišnjeg skupa nosi naziv Na mladima svijet ostaje.
Program skupa
Prijavnica za sudjelovanje

(opširnije)

11. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama  (objavljeno: 17.09.2014)

U petak, 19.09.2014. održat će se  11. okrugli stol za knjižnične usluge za osobe s posebnim potrebama s temom 'UN Konvencija o pravima osoba s invaliditetom – primjena u knjižnicama u Hrvatskoj u svjetlu članstva u Europskoj uniji' . Okrugli stol će se održati u  KGZ-u - Gradska knjižnica, Čitaonica na 1. katu, Starčevićev trg 6, Zagreb.
(opširnije)


Prijedlog kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva u mandatnom razdoblju 2014.-2016.  (objavljeno: 16.09.2014)

Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije kao kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva u mandatnom razdoblju 2014.-2016. predložilo Dunju Holcer, višu knjižničarku.

(opširnije)

Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba  (objavljeno: 12.09.2014)

Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prepoznala je kao važan dio svoje temeljne djelatnosti prikupljanje i čuvanje internetskih sadržaja. Oni predstavljaju dio hrvatske nacionalne baštine i upotpunjuju nacionalnu zbirku vrijednom građom, i u znanstvenom i u kulturološkom smislu. Hrvatski arhiv weba (HAW), nositelj ove djelatnosti Knjižnice, započeo je s radom 2004. godine u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom (Srce), a njegovoj neprestano rastućoj zbirci arhiviranih sadržaja slobodno se može pristupiti preko internetskih stranica Arhiva.

(opširnije)

Hrvatski prijevod Lyonske deklaracije o pristupu informacijama i razvoju i poziv za potpisivanje  (objavljeno: 11.09.2014)

Na ovogodišnjoj, 80. generalnoj konferenciji i skupštini IFLA-e u Lyonu (Francuska) donesena je Lyonska deklaracija o pristupu informacijama i razvoju, dokument kojim se nastoji pozitivno utjecati na razvojni program Ujedinjenih naroda nakon 2015. godine.

Prijevod Lyonske deklaracije na hrvatski jezik izradilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo, koje je deklaraciju tijekom IFLA-ine generalne konferencije i skupštine i potpisalo.

Pozivamo članove Hrvatskoga knjižničarskog društva da dadu osobni doprinos kako bi njihova regionalna knjižničarska društva i ustanove u kojima su zaposleni supotpisali Lyonsku deklaraciju o pristupu informacijama i razvoju.

Posebno molimo sve članove koji ostvaruju poslovne i privatne kontakte s udrugama socijalnog i inkluzivnog karaktera iz civilnog sektora da se u okviru svojih mogućnosti založe da i one budu supotpisnici ove deklaracije kojoj su cilj razvoj, prosperitet i blagostanje pojedinca i zajednice.

 Više o IFLA-inoj Lyonskoj deklaraciji o pristupu informacijama i razvoju: http://www.lyondeclaration.org/about/


5. okrugli stol za školske knjižnice, Ivanec  (objavljeno: 09.09.2014)

Sekcija za školske knjižnice HKD-a, Knjižničarsko društvo Varaždinske županije, Srednja škola Ivanec i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca organiziraju 5. okrugli stol za školske knjižnice.

Tema okruglog stola je "Obrazovna uloga školske knjižnice", a skup će se održati 3. listopada 2014. godine u Srednjoj školi Ivanec u Ivancu.
Rok za slanje prijava je 29. rujan 2014.

(opširnije)


<< prethodna stranica | 40-49 | 50-59 | 60 | 61-70 | 71-80 | 81-89 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -