- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


HKD Novosti - poziv za slanje tekstova i ispunjavanje ankete  (objavljeno: 04.09.2014)

Tema listopadskog broja HKD Novosti jest knjižničarski aktivizam (kako knjižnice i knjižničari mogu utjecati na društvo u najširem smislu). Pozivamo sve kolegice i kolege da se jave uredništvu sa svojim tekstovima, idejama i prijedlozima na tu temu na novosti@hkdrustvo.hr.
Dobrodošli su i svi drugi tekstovi, a rok za predaju tekstova je 15. rujan 2014.
Također, molimo čitatelje koji još nisu da ispune anonimnu anketu o HKD Novostima i radu ovoga uredništva.


Izložba fotografija Diane Kresh, Arlington Public Library Director  (objavljeno: 04.09.2014)

Fotoklub Zagreb i Informativni centar pozivaju Vas na otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Vital Signs” američke kolegice i velike prijateljice Hrvatske, gđe Diane Kresh, direktorice Arlingtonskih knjižnica iz SADa (koja je samoinicijativno otvorila Croatian Corner u knjižnici Arlington Central).
Otvorenje će biti u utorak, 9. rujna u 7.30 p.m. u galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3.


Natječaj za najbolju kratku priču - Neispričane ljubavi  (objavljeno: 01.09.2014)

Povodom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige njegov Programski odbor pokreće natječaj za najbolju kratku priču na temu "Neispričane ljubavi". Natječaj će biti otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine.
Rezultati natječaja biti će objavljeni na konferenciji za medije Mjeseca hrvatske knjige 13. listopada 2014., a dodjela nagrada na otvorenju MHK-a u Splitu.
Opširnije


Upute za obradu doktorskih disertacija u MARC 21 bibliografskom formatu  (objavljeno: 29.08.2014)

Autorice Vesna Hodak, Tanja Buzina i Vesna Šišul objavile su publikaciju Doktorske disertacije u tiskanom obliku : upute za katalogizaciju u bibliografskom formatu MARC 21 u izdanju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, srpanj 2014. godine.
Svi kojima mogu pomoći u radu mogu uputama pristupiti putem poveznice.
Hvala kolegicama!


Međunarodni simpozij informacijskih znanosti (ISI 2015), Zadar: poziv na sudjelovanje  (objavljeno: 26.08.2014)

 Organizatori upućuju poziv na aktivno sudjelovanje u radu 14. međunarodnog simpozija informacijskih znanosti (ISI 2015) koji će se od 19. do 21. svibnja 2015. godine održati na Sveučilištu u Zadru.
ISI (International Symposium of Information Science) je međunarodna konferencija koja jednom u dvije godine okuplja znanstvenike, istraživače i studente u području informacijskih znanosti iz Europe i svijeta, kako bi zajednički raspravili ključne teme i probleme povezane s informacijama u umreženom društvu.
Saznajte više informacija o konferenciji na mrežnim stranicama, putem Facebooka odnosno Twittera.
Franjo Pehar (predsjednik orga­ni­zacijskog odbora) & Christian Schloegl (predsjednik pro­gramskog odbora)

(opširnije)

Stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti  (objavljeno: 20.08.2014)

Hrvatsko čitateljsko društvo već tradicionalno organizira stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna 2014. godine u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Komisijom za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Ovogodišnji skup posvećen je čitateljskim klubovima i grupama u Hrvatskoj i održat će se 8. rujna u Gradskoj knjižnici, Odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4, Zagreb od 10:00 do 14:30 sati.
Sudjelovanje na stručnom skupu potrebno je potvrditi tajnici Društva hcd.tajnica@gmail.com do 5. rujna 2014. godine.
Program skupa


Zbornik radova Summer school in the study of historical manuscripts  (objavljeno: 22.07.2014)

U izdanju Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, nizu Studije iz knjižnične i informacijske znanosti, objavljen je 2. zbornik radova ljetne škole Summer school in the study of historical manuscripts koji je dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zadru.


Predstavljanje rezultata projekta IRIKS  (objavljeno: 18.07.2014)

U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka predstavljeni su rezultati projekta Integracija računalne infrastrukture knjižničnog sustava (IRIKS). Projekt su predstavili prorektor za informatizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Zlatan Car i ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka Senka Tomljanović. Uvaženi gost predstavljanja projekta bio je ministar obrazovanja, znanosti i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar. Prije ovog predstavljanja, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin ugostio je ministra na Rektoratu.
Novi Skupni katalog riječkog sveučilišta objedinio je sve kataloge fakultetskih knjižnica, a EDS omogućio je istovremeno pretraživanje kataloga, baza podataka dostupnih Sveučilištu u Rijeci i slobodnih mrežnih izvora.
Ponudom usluge Discovery service Sveučilište u Rijeci prvo je sveučilište u Hrvatskoj koje je svojim studentima i nastavnicima, omogućilo jedinstveno pretraživanje s jednog mjesta svih vrsta informacija i znanstvenih izvora dostupnih na Sveučilištu.
Čestitamo!


EBLIDA-ina kampanja Pravo na e-čitanje  (objavljeno: 09.07.2014)

U sklopu svoje kampanje Pravo na e-čitanje EBLIDA je pokrenula online peticiju za pravo na e-čitanje i ozakonjenje posudbe e-knjiga u knjižnicama.
Peticija, koja je dosad prevedena na 20 jezika, dostupna je i na hrvatskom jeziku.
Pozivamo knjižničarska društva i knjižnice da putem svojih web-stranica i društvenih mreža izvijeste o EBLIDA-inoj peticiji za pravo na e-čitanje, te pozovu knjižničare i korisnike knjižnica, kao i donositelje odluka i političare i sve građane, da se informiraju o pravu na e-čitanje i da se potpisivanjem ove peticije založe za njegovu obranu.
Više detalja o EBLIDA-inoj kampanji Pravo na e-čitanje donosi izvorni tekst.

(opširnije)

Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 09.07.2014)

U nizu Izdanja HKD-a objavljen je Zbornik radova sa skupa 13. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, održanog u Opatija, 15.-18. svibnja 2013. pod nazivom Knjižnice: kamo i kako dalje? : članstvo u EU- knjižničari gdje smo? : produktivnost znanstvene zajednice : obrazovanje korisnika : knjižnice u vremenu recesije - kako preživjeti?
Ovu publikaciju po cijeni od 210 kn, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti putem online narudžbe.


<< prethodna stranica | 31-40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -