- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


DRUGA OBAVIJEST - 13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festival hrvatskih bibliobusa DRUGA OBAVIJEST  (objavljeno: 16.03.2017)

Komisija za pokretne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice HKD-a i Društvom bibliotekara Istre te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula kao domaćinom organizira 13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama RH i 7. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu?
Na ovom stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, i zanimljivi predavači i gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a na festivalu bibliobusa bit će predstavljeno desetak bibliobusa s raznih strana Hrvatske i bibliobusi iz Bosne i Hercegovine (Bihać), Mađarske (Pečuha i Nyíregyháza) i Slovenije (Maribor i Novo mesto). Na stručnom skupu izlaganjem će se predstaviti i proizvođači bibliobusa iz Slovenije (Fera avto d.o.o.) i Hrvatske (Multipartner d.o.o.).

(opširnije)


Prva obavijest za stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Predškolci i knjižnica“  (objavljeno: 07.03.2017)

Gradska knjižnica Beli Manastir, Središnja knjižnica Mađara u RH organizira stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Predškolci i knjižnica“ koji će se održati u Belom Manastiru 10. studenoga 2017. godine.
Skup se organizira radi praćenja promjena u sustavu predškolskog odgoja i obrazovanja, pojave potencijalno nove skupine malih korisnika i njihovih skrbnika, novih mogućnosti dječjih odjela, a poglavito radi povezivanja knjižničara, odgajatelja i učitelja.

Sudjelovati se može prijavljenim izlaganjima, primjerima dobre prakse u formi izlaganja uz prezentaciju ili kao slušatelj.
Pozivaju se svi zainteresirani sudionici da prijave izlaganja i primjere dobre prakse.

NAPUTCI ZA SUDJELOVANJE:
Kotizacija: nema kotizacije
Molimo popuniti priloženi prijavni obrazac do odgovarajućeg datuma i poslati ga na elektronsku adresu:gradska.knjiznica.bm@os.t-com.hr ili poštom na adresu organizatora.
30. kolovoza 2017.: rok za prijave sudjelovanja s izlaganjem i primjerima dobre prakse. Prijavnom obrascu priložiti sažetak izlaganja duljine do 250 riječi u .doc formatu.
30. rujna 2017.: rok za prijave sudjelovanja bez izlaganja.
15. rujna 2017.: rok za slanje teksta izlaganja, primjera dobre prakse i gotove prezentacije (.ppt) na adresu: gradska.knjiznica.bm@os.t-com.hr

 (opširnije)


Prva obavijest o 8. okruglom stolu o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade  (objavljeno: 01.03.2017)

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića Split organizira 8. interdisciplinarni okrugli stol o zavičajnosti u literaturi za djecu i mlade pod nazivom „Hrvatski znanstvenici i izumitelji u publikacijama za djecu i mlade – bauk ili izazov?” koji će se održati u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine od 8:30 do 15:00 u velikoj multimedijalnoj dvorani Središnje knjižnice Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, Slobode 2.

Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem: 13. travnja 2017.

Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 10. svibnja 2017.

Kotizacije nema.

Program skupa dostupan je na poveznici.

Obrazac za prijave dostupan na poveznici.

(opširnije)

Stručni skup Informacijska pismenost u dječjim knjižnicama  (objavljeno: 28.02.2017)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup "Informacijska pismenost u dječjim knjižnicama" koji će se održati 31. ožujka 2017. u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17. (opširnije)


15. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica  (objavljeno: 17.02.2017)

15. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica održat će se u Lovranu 17.05. - 20.05.2017. godine. 

Programski odbor: Nadica Avakumović, Edita Bačić, Kristina Kalanj, Zagorka Majstorović, Marijana Mišetić, Tatijana Petrić, Senka Tomljanović, Vesna Špac, Zrinka Udiljak Bugarinovski.

Način rada: pozvana izlaganja, izlaganja na posterima, panel - rasprava, radionice, okrugli stolovi i popratni program.

Rok za prijavu za sudjelovanje s izlaganjem je do 17. ožujka 2017.
Rok za prijavu bez izlaganja je do 15. travnja 2017.
Druga obavijest s obrascima za prijavu i registraciju sudionika skupa te podacima za uplatu kotizacije bit će objavljena do 23. veljače 2017. godine.

(opširnije)


13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 7. festival hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 27.01.2017)

Komisija za pokretne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva u suradnji s Komisijom za narodne knjižnice HKD-a i Društvom bibliotekara Istre te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula kao domaćinom organizira 13. okrugli stol o pokretnim knjižnicama i 7. festival hrvatskih bibliobusa pod nazivom Pokrenimo bibliobus! Kako pokrenuti i održati službu? koji će se održati u petak, 12. svibnja 2017. godine u Puli. (opširnije)
 


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 27.01.2017)

Produžuje se rok za dostavu radova za skupštinski broj Vjesnika bibliotekara Hrvatske (4/2016). Pozivaju se autori, koji to još nisu učinili, da svoje radove pošalju na adresu Uredništva VBH najkasnije do 13. veljače 2017. godine. 
 


Vjesnik bibliotekara Hrvatske posvećen katalogizaciji  (objavljeno: 23.01.2017)

Tematski dvobroj Vjesnika bibliotekara Hrvatske pod naslovom "Formalna obrada knjižnične građe u svjetlu nadolazećih promjena" dostupan je na mrežnim stranicama Društva. Dvobroj kojeg su uredile Ana Barbarić i Vesna Hodak sadrži četrnaest pozvanih i prijavljenih radova koji se bave brojnim promjenama, teorijske i praktične naravi, vezanim uz formalnu obradu svih vrsta knjižnične građe. Dvobroj donosi i dva prikaza s naglaskom na prikaz prve dvije provedbene faze programa izrade nacionalnog pravilnika za katalogizaciju.

 


Objavljene HKD Novosti - broj 72  (objavljeno: 14.01.2017)

Objavljen je 72. broj HKD Novosti, pristupiti mu se može putem poveznice.

Tema sljedećeg, 73. broja, na tragu je tematike 41. Skupštine HKD-a, bit će „Zelena knjižnica kao poticatelj razvoja ekoloških navika korisnika“. Pojam zelena knjižnica odnosi na educiranje korisnika, njihovo osvješćivanje i senzibiliziranje na temu ekologije te uključivanje u srodne projekte, kao i na popularizaciju programa organizacije s područja zaštite i očuvanja prirode (predstavljanje rezultata znanstvenih istraživanja, stručnih radova, nakladništva i projekata). Smatramo da je tema aktualna i vjerujemo da su se naše kolegice i kolege s njom već susretali i da su spremni podijeliti svoja iskustva s čitateljima Novosti HKD-a!

Rok za predaju tekstova za sljedeći, 73. broj HKD Novosti je 15. ožujak 2017. godine.

Upute autorima dostupne su na poveznici.


Zaklada Dr. Ljerka Markić Čučuković  (objavljeno: 10.01.2017)

Zaklada Dr. Ljerka Markić Čučuković koja djeluje pri Katedri za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove godine nagrađuje najbolje studente diplomskog studija informacijskih znanosti smjera bibliotekarstvo. Za izniman uspjeh na studiju i aktivno sudjelovanje u pojedinim projektima Odsjeka ove su godine nagrađene studentice

Lana Lončarić i Lara Pavić.

Studenticama će nagrada za akad. godinu 2015./16. biti uručena u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. u 12 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. 


<< prethodna stranica | 31-40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -