- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Dan hrvatskih knjižnica 2018  (objavljeno: 09.10.2018)

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 2018. ove godine su osmišljeni:

Želja nam je da iskoristimo zanimanje javnosti za knjižnice te da promoviramo važnost knjižnica!

Povjerenstvo za obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica

(opširnije)

Dan hrvatskih knjižnica 2018. - Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!  (objavljeno: 09.10.2018)

Hrvatsko knjižničarsko društvo otvara NATJEČAJ ZA NAJZANIMLJIVIJI PROGRAM/PROJEKT u knjižnici o novim/uspješnim knjižničnim uslugama ili bilo kakav drugi pozitivan primjer iz knjižničarske svakodnevice. Naziv natječaja je PROJEKTtiramo u knjižnici!
Natječaj je otvoren od 9. listopada (12:00 sati) do 4. studenog (00:00 sati) 2018. godine. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u obzir.

Kako se prijaviti?
1. Otvoriti na Facebooku Hrvatskog knjižničarskog društva poveznicu Događaji: Dan hrvatskih knjižnica 2018. Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!
2. Objaviti sljedeće informacije:
• naziv programa/projekta
• naziv knjižnice koja ga prijavljuje
• fotografije s održanih programa (može biti logotip i 2 fotografije)
• tekstualni opis programa (max 80 riječi)
• unijeti - #danhrvatskihknjiznica2018

NAPOMENA: U slučaju bilo kakvih poteškoća javiti se na adresu e-pošte: dmucnjak@ffzg.hr
Ako organizator uoči bilo kakve neprimjerene sadržaje, može ih bez dodatnog objašnjenja diskvalificirati i ukloniti iz natječaja.

(opširnije)

Poziv za prijavu izlaganja za konferenciju NSK o sistemskome knjižničarstvu u sklopu 3. konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava NSK  (objavljeno: 05.10.2018)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira konferenciju Sistemsko knjižničarstvo: knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju, koja će se, uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 3. i 4. prosinca 2018. godine, i to u sklopu redovite godišnje otvorene konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja. 

Temom ovogodišnje Konferencije želi se skrenuti posebna pozornost na pitanja razvoja i perspektive knjižničnih formata za obradu znanja, sustava za razvoj izvornih povezanih podataka, razvoja standarda i ontologija, razvoja i primjene semantičke infrastrukture te višekratne, trajne uporabe baštinskih podataka.

Konferencija je otvorena za sudjelovanje bez kotizacije.

(opširnije)


22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji  (objavljeno: 27.09.2018)

22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji - Mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture održat će se u Poreču, 21.-23. studenoga 2018. u Hotelu Valamar Diamant.

Tema: Interdisciplinarnost i inkluzivnost u AKM zajednici.

Kotizacija - Upute

PROGRAM

(opširnije)


Objava za medije - Novi prijedlog Zakona o knjižnicama štetan za razvoj društva  (objavljeno: 27.09.2018)

Cijela se hrvatska knjižničarska zajednica protivi prijedlogu Zakona. Njime se, među ostalim, omogućuje otvaranje privatnih knjižnica te dokida struka. U budućnosti će u knjižnicama raditi sve manje knjižničara.

Tekst objave za medije.


Drugi međunarodni stručni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama  (objavljeno: 25.09.2018)

Drugi međunarodni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 3. listopada 2018. godine. Istoga dana u prostoru Zbirke službenih publikacija NSK na četvrtome katu bit će upriličeno svečano otvorenje Europskoga dokumentacijskog centra koji odnedavno djeluje u sklopu Knjižnice. 

Skup je namijenjen knjižničarima narodnih, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija ili to čine u skladu s ciljevima knjižnice i potrebama svojih korisnika.

Sudjelovanje je na ovome Skupu besplatno, uz prethodnu prijavu preko mrežnoga obrasca do 27. rujna 2018. godine.

(opširnije)


Prijedlog Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine  (objavljeno: 24.09.2018)

Glavni odbor HKD-a u skladu, s čl. 28. Statuta Hrvatskoga knjižničarskog društva, na svojoj 13. sjednici, održanoj 24. rujna 2018.godine donio je odluku o izmijenjenom Prijedlogu Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine.


Prva iz ciklusa održivih tribina u NSK – predstavljanje Nacionalnoga projekta „Živjeti zdravo“  (objavljeno: 24.09.2018)

U duhu trajnoga zalaganja za očuvanje okoliša i održivi razvoj te programa poput Zelenoga festivala i Međunarodnoga znanstvenog skupa (O)krenimo na zeleno i 1. međunarodne konferencije o zelenim knjižnicama Let’s Go Green, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva započinje program Održive tribine Let’s Go Green! u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

Prva tribina, na kojoj će biti predstavljen Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, održat će se tijekom Europskoga tjedna sporta u srijedu 26. rujna 2018. godine u 13.30 u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice. 

(opširnije)


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 19.09.2018)

Izašao je novi broj (tiskani) VBH - god. 61, br. 1(2018).
Važno je napomenuti da od 2018. VBH izlazi u dva broja godišnje. 


God 62, br. 1(2019) - tematski broj, 43. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva - produžetak roka za predaju radova  (objavljeno: 19.09.2018)

 Autori koji sudjeluju izlaganjima na Skupštini, a žele rad objaviti u VBH-u, svoje radove trebaju dostaviti Uredništvu do 3. studenoga 2018. Uz svaki rad autori trebaju staviti napomenu da je rad prezentiran na 43. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva. Svi radovi trebaju biti uređeni prema Smjernicama za autore i moraju proći postupak recenzije.


<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -