- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 16.10.2018)

Objavljena je elektronička inačica VBH - 61,1(2018). Pristupiti joj se može na poveznici.


Dan hrvatskih knjižnica 2018  (objavljeno: 09.10.2018)

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 2018. ove godine su osmišljeni:

Želja nam je da iskoristimo zanimanje javnosti za knjižnice te da promoviramo važnost knjižnica!

Povjerenstvo za obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica

(opširnije)

Dan hrvatskih knjižnica 2018. - Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!  (objavljeno: 09.10.2018)

Hrvatsko knjižničarsko društvo otvara NATJEČAJ ZA NAJZANIMLJIVIJI PROGRAM/PROJEKT u knjižnici o novim/uspješnim knjižničnim uslugama ili bilo kakav drugi pozitivan primjer iz knjižničarske svakodnevice. Naziv natječaja je PROJEKTtiramo u knjižnici!
Natječaj je otvoren od 9. listopada (12:00 sati) do 4. studenog (00:00 sati) 2018. godine. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u obzir.

Kako se prijaviti?
1. Otvoriti na Facebooku Hrvatskog knjižničarskog društva poveznicu Događaji: Dan hrvatskih knjižnica 2018. Natječaj PROJEKTiramo u knjižnici!
2. Objaviti sljedeće informacije:
• naziv programa/projekta
• naziv knjižnice koja ga prijavljuje
• fotografije s održanih programa (može biti logotip i 2 fotografije)
• tekstualni opis programa (max 80 riječi)
• unijeti - #danhrvatskihknjiznica2018

NAPOMENA: U slučaju bilo kakvih poteškoća javiti se na adresu e-pošte: dmucnjak@ffzg.hr
Ako organizator uoči bilo kakve neprimjerene sadržaje, može ih bez dodatnog objašnjenja diskvalificirati i ukloniti iz natječaja.

(opširnije)

Poziv za prijavu izlaganja za konferenciju NSK o sistemskome knjižničarstvu u sklopu 3. konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava NSK  (objavljeno: 05.10.2018)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira konferenciju Sistemsko knjižničarstvo: knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju, koja će se, uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 3. i 4. prosinca 2018. godine, i to u sklopu redovite godišnje otvorene konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja. 

Temom ovogodišnje Konferencije želi se skrenuti posebna pozornost na pitanja razvoja i perspektive knjižničnih formata za obradu znanja, sustava za razvoj izvornih povezanih podataka, razvoja standarda i ontologija, razvoja i primjene semantičke infrastrukture te višekratne, trajne uporabe baštinskih podataka.

Konferencija je otvorena za sudjelovanje bez kotizacije.

(opširnije)


22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji  (objavljeno: 27.09.2018)

22. Seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji - Mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture održat će se u Poreču, 21.-23. studenoga 2018. u Hotelu Valamar Diamant.

Tema: Interdisciplinarnost i inkluzivnost u AKM zajednici.

Kotizacija - Upute

PROGRAM

(opširnije)


Objava za medije - Novi prijedlog Zakona o knjižnicama štetan za razvoj društva  (objavljeno: 27.09.2018)

Cijela se hrvatska knjižničarska zajednica protivi prijedlogu Zakona. Njime se, među ostalim, omogućuje otvaranje privatnih knjižnica te dokida struka. U budućnosti će u knjižnicama raditi sve manje knjižničara.

Tekst objave za medije.


Drugi međunarodni stručni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama  (objavljeno: 25.09.2018)

Drugi međunarodni skup: Službene publikacije i državne informacije u europskim knjižnicama održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 3. listopada 2018. godine. Istoga dana u prostoru Zbirke službenih publikacija NSK na četvrtome katu bit će upriličeno svečano otvorenje Europskoga dokumentacijskog centra koji odnedavno djeluje u sklopu Knjižnice. 

Skup je namijenjen knjižničarima narodnih, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija ili to čine u skladu s ciljevima knjižnice i potrebama svojih korisnika.

Sudjelovanje je na ovome Skupu besplatno, uz prethodnu prijavu preko mrežnoga obrasca do 27. rujna 2018. godine.

(opširnije)


Prijedlog Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine  (objavljeno: 24.09.2018)

Glavni odbor HKD-a u skladu, s čl. 28. Statuta Hrvatskoga knjižničarskog društva, na svojoj 13. sjednici, održanoj 24. rujna 2018.godine donio je odluku o izmijenjenom Prijedlogu Dnevnog reda 43. redovne (izborne) Skupštine.


Prva iz ciklusa održivih tribina u NSK – predstavljanje Nacionalnoga projekta „Živjeti zdravo“  (objavljeno: 24.09.2018)

U duhu trajnoga zalaganja za očuvanje okoliša i održivi razvoj te programa poput Zelenoga festivala i Međunarodnoga znanstvenog skupa (O)krenimo na zeleno i 1. međunarodne konferencije o zelenim knjižnicama Let’s Go Green, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva započinje program Održive tribine Let’s Go Green! u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

Prva tribina, na kojoj će biti predstavljen Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, održat će se tijekom Europskoga tjedna sporta u srijedu 26. rujna 2018. godine u 13.30 u seminarskoj dvorani na polukatu Knjižnice. 

(opširnije)


Vjesnik bibliotekara Hrvatske  (objavljeno: 19.09.2018)

Izašao je novi broj (tiskani) VBH - god. 61, br. 1(2018).
Važno je napomenuti da od 2018. VBH izlazi u dva broja godišnje. 


<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -