- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Otkazano održavanje 5. okruglog stola Komisije za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama „Razvoj poslovanja utemeljenog na dokazima: Što su Vaša mjerila?“  (objavljeno: 08.05.2020)

Otkazuje se održavanje stručnog skupa „Razvoj poslovanja utemeljenog na dokazima: Što su Vaša mjerila?“. Ovaj skup je prvotno bio zakazan za 15. svibnja 2020. godine, pa odgođen za rujan, no zbog epidemiološki neizvjesne jeseni, sada je u potpunosti otkazan. Skup je trebala organizirati Komisija za statistiku i pokazatelje uspješnosti u knjižnicama HKD-a uz suorganizaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Knjižničarskog društva Rijeka. Skup je trebao biti održan u petak, 4. rujna 2020. u vremenu od 9:00 do 15:00 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci.


Odgoda održavanja 2. stručnog skupa „Ostvarimo potencijale knjižnica – interdisciplinarnost u provedbi programa”  (objavljeno: 05.05.2020)

ODGAĐA se 2. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica - interdisciplinarnost u provedbi programa”. Skup organizira Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić”, a trebao je biti održan u srijedu, 27. 5. 2020. u vremenu od 9,45 do 14,30 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1, Karlovac.

Skup je odgođen u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i uredbama Vlade Republike Hrvatske u vezi s mjerama zaštite širenja zaraze koronavirusa.

(opširnije)

Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti Covid 19  (objavljeno: 04.05.2020)

Temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske (23. travnja 2020.) o Mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, kojima se omogućuje i rad knjižnica, postupna prilagodba za pružanje knjižničnih usluga odvijat će se u tri faze, uz uvjet poštivanja svih epidemioloških mjera.

Hrvatski zavod za knjižničarstvo, Centar za razvoj knjižnica i knjižničarstva objavio je Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19.


Nagrada Američkog knjižničarskog društva Knjižnici i čitaonici “Fran Galović“ Koprivnica  (objavljeno: 04.05.2020)

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović“ Koprivnica jedna je od četiri ovogodišnja dobitnika priznanja Američkog knjižničarskog društva za inovativne međunarodne knjižnične projekte u 2020. godini - The 2020 American Library Association (ALA) Presidential Citation for Innovative International Library Projects za projekt „Mala škola korištenja pametnih telefona“.
Koprivnička knjižnica nominirana je od strane Hrvatskog knjižničarskog društva kao članica IFLA-e krovne knjižničarske udruge.

Iskrene čestitke!


Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima (KAM)  (objavljeno: 30.04.2020)

Objavljena je verzija 1.0. Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima (KAM) te je svima zainteresiranima dostupna na službenim mrežnim stranicama www.kam.hr

U tijeku je druga faza redakcije Pravilnika koja će trajati do rujna 2020. godine.


Normalizacija rada u arhivima, knjižnicama, muzejima i galerijama  (objavljeno: 25.04.2020)

Na temelju Zaključka Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, od ponedjeljka 27. travnja predviđa se ponovno otvaranje knjižara, antikvarijata, prodajnih galerija, arhiva, knjižnica, muzeja i izložbenih galerija.
Početak rada s korisnicima/posjetiteljima odvijat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i strogih mjera fizičkog distanciranja sukladno preporukama HZJZ - Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
Smjernice za rad knjižnica donijela je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i uključuju upute za posudbu tiskanih knjiga i rad u čitaonici.
Navedene smjernice odnose se na redovito poslovanje kao i rad s korisnicima/posjetiteljima.

(opširnije)

"Omoguru čita za đake i na daljinu"- program Kampanje "I ja želim čitati" u Noći knjige  (objavljeno: 22.04.2020)

Ove godine Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!" kojoj je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo nastavlja sa svojim aktivnostima u Noći knjige. Pripremljen je virtualni program. Prilagođen je izvanrednim uvjetima u kojima trenutno svi živimo i radimo. Program će biti predstavljen pod nazivom "Omoguru čita za đake i na daljinu". U suradnji s brandom Omoguru i logopedinjom Majom Peretić organizirano je prikazivanje virtualnog predavanja o primjeni Omoguru alata. Korištenje ovog alata olakšava, poboljšava i potiče čitanje kod osoba s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja.

(opširnije)

Natječaj Književnog petka: Zagrebu – riječju i slikom  (objavljeno: 22.04.2020)

Uredništvo Književnog petka, najdugovječnije zagrebačke književno-kulturne tribine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, objavljuje natječaj u kojem sve zainteresirane građane poziva na kreativni odgovor na nedavni razorni potres u kontekstu epidemije kororna virusa, situaciju bez presedana u novijoj zagrebačkoj povijesti.

(opširnije)

Gradska knjižnica Kaštela u virtualnoj Noći knjige  (objavljeno: 22.04.2020)

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je dva natječaja za Noć knjige:

Osim toga, Gradska knjižnica Kaštela organizira virtualno noćno druženje u Kaštelanskom književnom klubu GKK. Pozvani su svi zaljubljenici u knjigu i čitanje da se pridruže u Noći knjige, 23. travnja u 20.30 sati u virtualnom druženju s knjigom u Facebook grupi Kaštelanski književni klub - Gradska knjižnica Kaštela. Program virtualne Noći knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Kaštela požete pogledati ovdje.


Odgoda održavanja Stručnog skupa Strip u knjižnicama  (objavljeno: 21.04.2020)

ODGAĐA se Stručni skup Strip u knjižnicama koji se trebao održati u Vinkovcima, 4. i 5. lipnja 2020. godine, povodom 145 godina Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. O novom terminu Skupa na vrijeme ćemo Vas obavijestiti.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 11-20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -