naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

21. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama - Knjižnično poslovanje u kriznom vremenu i slobodan pristup informacijama

Mjesto održavanja: Online platforma Zoom 10.12.2021
Organizator: Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Slobodan pristup informacijama i sloboda izražavanja, bez obzira na format i granice, središnja su odgovornost knjižnične i informacijske profesije.
Nepredviđena događanja na globalnom i lokalnom planu u 2020. godini ostavila su traga u knjižničnom poslovanju knjižnica svih vrsta: narodnim, visokoškolskim, školskim i specijalnim. U vrijeme pandemijskih uvjeta suočili smo se s novim oblicima ponašanja u poslovanju kao što je socijalna distanca, zabrana fizičkih okupljanja koja se odražava na organizaciju predavanja, promocija, posudbu građe, ograničena mobilnost utječe na cjeloživotno učenje, bez čvrste i izvjesne perspektive daljnjeg rada.
U fokusu ovog 21. okruglog stola o slobodnom pristupu informacijama vrijedno bi bilo čuti suočavanje s preprekama i njihovo prevladavanje u knjižničarstvu s naglaskom na slobodan pristup informacijama kako u Hrvatskoj tako i u svijetu uzevši u obzir proteklih godinu dana otkako smo se susreli s ovom kriznom situacijom.

Način rada: pozvana i prijavljena izlaganja
Kotizacija: 50 kn

Prijave za sudjelovanje s izlaganjem: do 15. rujna 2021. putem obrasca