naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

10. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica

Mjesto održavanja: Opatija, Hotel Adriatic 24.04.2008 - 26.04.2008
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Sekcija za specijalne i visokoškolske knjižnice; Nacionalna i sveučilišna knjižnica; Sveučilišna knjižnica Rijeka

Program

Naziv skupa:
Uspostava kvalitete u specijalnim i visokoškolskim knjižnicama – knjižnice u bolonjskom okruženju

Organizacijski i programski odbor:
Alisa Martek, Irena Pilaš, Nada Avakumović, Tamara Krajna, Senka Tomljanović, Sonja Avalon i Vesna Golubović

Za sve informacije oko hotelskog smještaja, transfera i izleta, molimo kontaktirati Conventus manifestacije Corneliu Mađer na e-mail: cornelia@conventus.hr ili na brojeve telefona: 01 619 4794,  099  3252 553

Organizirani polazak iz Zagreba 23.4.2008. u 14h ispred zapadnog ulaza u NSK.

O skupu:
Tema 10. dana specijalnih i visokoškolskih knjižnica je Uspostava kvalitete u specijalnim i visokoškolskim knjižnicama – knjižnice u bolonjskom okruženju. Želja nam je upoznati knjižničare s uspostavom sustava kvalitete u knjižnicama, te predstaviti iskustva knjižnica koje su s tim procesom već započele.

Kako graditi sustav kvalitete u visokoškolskim i specijalnim knjižnicama? Na kojim načelima počiva izgradnja sustava kvalitete u Bolonjskom procesu? Što u tom procesu znači usvajanje ISO standarda, nacionalnih i međunarodnih normi unutar knjižnica? Kakvu ulogu imaju Standardi za visokoškolske i specijalne knjižnice kao zakonodavni akti Republike Hrvatske? Sve su to pitanja na koja će ovaj skup pokušati pronaći odgovore.

Na skupu će kroz predavanja i radionice biti izložena iskustva stranih i domaćih izlagača. Kao i svake godine pozivamo zainteresirane kolegice i kolege da aktivno sudjeluju u radu posterskih izlaganja na temu skupa. Prijedloge za izlaganje na posterima molimo pošaljite najkasnije do 15. ožujka 2008. Ireni Pilaš: ipilas@nsk.hr. Više informacija na tel. 01/616-4004.


Formular za prijavu

Registracija je zatvorena!