naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Dodjela nagrada Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković (07.04.2022)

Nagrade Zaklade Dr. Ljerka Markić-Čučuković (https://ljmc-zaklada.ffzg.unizg.hr/) dobitnicima u akad. god. 2020./2021. bit će uručene u petak, 8. travnja 2022. u 14 sati u Vijećnici Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Zakladni je odbor odabrao najbolje studente informacijskih znanosti, smjera bibliotekarstvo u akad. god. 2020./2021. To su Petra Lauš i Marlena Vičević.

Zakladni odbor donio je odluku i o dobitniku nagrade u 2021., za knjižnicu, ustanovu, udrugu i pojedinca, koji promiču knjižničarsku struku i bibliotekarstvo općenito. Nagrada je dodijeljena u području specijalnoga knjižničarstva, a dobio ju je Etnografski muzej Split za izložbu Izdavačka djelatnost Etnografskog muzeja Split kroz 110 godina djelovanja. Autorica izložbe i kataloga je Iva Meštrović, viša knjižničarka, a nositelj prava, organizator i nakladnik je Etnografski muzej Split. U srpnju 2020. godine navršilo se 110 godina od osnutka Etnografskog muzeja Split što je bio jedan od poticaja pri odabiru teme i osmišljavanju izložbe, putem kojih se užoj stručnoj, ali i široj javnosti predstavila dugogodišnja izdavačka djelatnost ove ustanove.