naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

7. zajednička akcija “Pokrenimo zelene knjižnice” (01.12.2021)

Radna grupa za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva poziva sve knjižnice i knjižničarska društva da se sedmu godinu zaredom uključe u veliku zajedničku akciju “Pokrenimo zelene knjižnice”.

Akcija traje cijelu godinu, a knjižničarima je na ponudi 11 filmova s 8. E?! – Okolišnog film festivala. Besplatno preuzimanje i prikazivanje u sklopu akcije “Pokrenimo zelene knjižnice” omogućila je Zelena akcija.

Knjižnice se osim s ponuđenim filmovima mogu u akciju uključiti i s drugim zelenim aktivnostima. Obvezno sve akcije prijaviti u tablicu!

Filmovi su ustupljeni od strane autora samo u svrhe edukativnih prikazivanja za obrazovne institucije i knjižnice. Film se ne smije koristiti u druge svrhe, niti se smije kopirati, dijeliti ili objavljivati na internetu. Hvala Vam što poštujete autorska prava.

Cilj akcije je motivirati knjižničare na samostalno osmišljavanje programa u sklopu Zelene knjižnice u njihovim matičnim ustanovama ali i educiranje javnosti i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša.

Više na https://zk.dbi.hr/2021/11/26/7-zajednicka-akcija-pokrenimo-zelene-knjiznice/