naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Dan hrvatskih knjižnica i dodjela priznanja Knjižnica godine Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (06.11.2020)

Dan hrvatskih knjižnica ustanovilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo 2010. godine, a održava se svake godine 11. studenoga u spomen na obilježavanje datuma donošenja prvog hrvatskog zakona o knjižnicama.

Prigodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje „Knjižnica godine“ najboljoj knjižnici za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Dobitnica priznanja „Knjižnica godine“ za 2020. godinu je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Središnja svečanost
Dana hrvatskih knjižnica i dodjele priznanja "Knjižnica godine" održat će se u virtualnom okruženju 11. studenoga 2020. izrvanim prijenosom iz predvorja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a svi zainteresirani moći će pratiti svečani događaj uživo na Facebook stranici HKD-a.

U nastavku programa središnje svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica Hrvatsko knjižničarsko društvo organizira webinar Značaj i uloga knjižnica: prigodom 10 godina obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, koji će se održati u srijedu, 11. studenoga 2020. u 14 sati. Više o programu webinara pogledajte ovdje.

U okviru obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a radi poticanja svijesti u javnosti o značaju i ulozi knjižnica za perspektivni razvoj zajednica i društva u cjelini, Hrvatsko knjižničarsko društvo organizira i digitalnu kampanju pod nazivom Lista(j) priče! Kad se priče razlistaju, knjižnice blistaju! te poziva knjižnice, njihove korisnike i građane da se uključe u kampanju koja će trajati do 15. studenoga.

Sve knjižnice koje sudjeluju u digitalnoj kampanji mogu preuzeti materijale ili naručiti dostavu tiskanog primjerka plakata na email hkd@hkdrustvo.hr.