naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Obavijesti


Ivana – od uha do srca : online audio projekt Gradske knjižnice Kaštela  (objavljeno: 01.07.2020)

Gradska knjižnica Kaštela predstavlja online projekt za velike i male pod naslovom Ivana – od uha do srca koji je pokrenut s ciljem približavanja djeci manje poznatih priča najčitanije i u svijetu najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. U sklopu projekta će u audio inačici biti predstavljene tri priče iz Priča iz davnine najpoznatije hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić: Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Lutonjica Toporko i devet župančića i Ribar Palunko i njegova žena.
U uvodnom videu Diana i Hrvoje Zalar predstavit će projekt, a potom će, u vremenu od 29. lipnja do 17. srpnja 2020. na YouTube kanalu te na Internet i Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela svaki dan biti emitiran jedan od pet dijelova svake od navedene tri priče I. B. Mažuranić.
Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.


Javni poziv za urednike/urednice i članove/članice uredničkih odbora izdanja HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2022.  (objavljeno: 18.06.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje javni poziv za urednike/urednice i članove/članice uredničkih odbora izdanja HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2022.
Molimo zainteresirane da do 25. rujna 2020. godine Uredu HKD-a dostave svoje prijave s opširnim životopisima i referencijama potrebnim za obavljanje uredničkih poslova. Sve aktualne urednike/urednice i članove/članice uredničkih odbora koji žele nastaviti svoje mandate također molimo da se jave na javni poziv. Prijave se šalju elektroničkom poštom na adresu: hkd@hkdrustvo.hr.


Otkazano održavanje stručnog skupa "Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu"  (objavljeno: 18.06.2020)

Otkazuje se održavanje stručnog skupa Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu u organizaciji Gradske knjižnice Samobor koji se trebao održati 24. rujan 2020. godine u Samoboru. Stručni skup organizirao se u povodu 120 godina Gradske knjižnice Samobor.

Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.


Otkazano održavanje Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata  (objavljeno: 17.06.2020)

Zbog brojnih nepovoljnih okolnosti, programski odbor Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata donio je odluku da se održavanje jubilarnog D-festa odgodi za 2021. godinu.
Žao nam je što ove godine nećemo moći zajedno proslaviti desetu godišnjicu D-festa, no vjerujemo da se vidimo sljedeće godine u boljim okolnostima u prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

(opširnije)

Zeleni festival – Karlovačka zelena priča  (objavljeno: 09.06.2020)

Mjesto i vrijeme održavanja: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, petak, 18. 9. 2020. g. od 10:00 do 15:00 sati

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac

Prijave: Rok za prijavu sudjelovanja s izlaganjem je do 1. 7. 2020. g. (za postersko izlaganje potrebno je poslati prijavnicu) putem poveznice. Programski odbor će do 15. 7. obavijestiti autore jesu li im prijavljena izlaganja prihvaćena.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja je do popunjenja mjesta ili do 1. 9. 2020. g. putem poveznice. Broj sudionika je ograničen.

(opširnije)

Dan hrvatskih bibliobusa  (objavljeno: 09.06.2020)

U znak sjećanja na datum kad je 1969. godine u Rijeci krenuo na put prvi namjenski hrvatski bibliobus, 9. lipnja obilježava se, od 2019. godine, kao Dan hrvatskih bibliobusa. Nacionalnim Danom hrvatskih bibliobusa slavimo jednu od mnogih važnih i nezamjenjivih usluga koje naše narodne knjižnice nude građanima - uslugu pokretnih knjižnica.

Povodom Dana hrvatskih bibliobusa 2020. knjižničarska zajednica želi prenijeti sljedeće poruke:

(opširnije)

Objavljen Pravilnik o obveznom primjerku  (objavljeno: 08.06.2020)

Na temelju članka 39. stavka 7. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (»Narodne novine«, broj 17/19 i 98/19) ministrica kulture uz prethodno mišljenje Hrvatskog knjižničnog vijeća donosi Pravilnik o obveznom primjerku.
Tekst Pravilnika o obveznom primjerku dostupan je na mrežnim stranicama Narodnih novina.


Otvorena virtualna vrata Hrvatskog knjižničarskog društva  (objavljeno: 21.05.2020)

Prigodom obilježavanja 80. obljetnice osnutka Hrvatskoga knjižničarskog društva, tijekom 2020. godine Hrvatsko knjižničarsko društvo organizira program Otvorenih virtualnih vrata Hrvatskog knjižničarskog društva.

Program Otvorenih virtualnih vrata HKD-a organiziran je putem otvorenih sjednica na daljinu stručnih tijela HKD-a, a program omogućuje sudionicima da se upoznaju s radom ove najznačajnije strukovne knjižničarske udruge, njezinim aktivnostima, postignućima te da saznaju više o mogućnostima suradnje u okviru radih stručnih tijela.

  • Prvi u nizu otvorenih sastanaka na daljinu održat će Radna grupa za društvene medije Hrvatskoga knjižničarskog društva u utorak, 26. svibnja 2020. u 10 sati.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže otvorenoj sjednici Radne grupe za društvene medije HKD-a te saznaju više o djelovanju Radne grupe za društvene medije HKD-a, njezinim aktivnostima, članovima te planovima za budućnost. Sudjelovanje je potrebno prijaviti do ponedjeljka, 25.5.2020. do 16 sati putem online prijavnice.

(opširnije)

Slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2024.  (objavljeno: 20.05.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje popis slobodnih mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a za mandatno razdoblje 2020.-2024. Sve zainteresirane pozivamo da se uključe poštujući prijavnu proceduru sukladno Pravilniku o radu tijela HKD-a. Prijavu putem regionalnog društva, životopis i kratko motivacijsko pismo potrebno je poslati na e-mail hkd@hkdrustvo.hr.

Popis slobodnih mjesta u komisijama i radnim grupama dostupan je ovdje.


Stručni skup "Čitanjem do uključenosti"  (objavljeno: 20.05.2020)

Zagrebačko knjižničarsko društvo, Hrvatska čitaonica, Gradska knjižnica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata organiziraju stručni skup Čitanjem do uključenosti koji će se održati 2. i 3. listopada 2020. godine u čitaonici Gradske knjižnice Subotica (Cara Dušana 2). Rok za prijavu izlaganja produžen je do 15. srpnja 2020. godine.

Programski i organizacijski odbor pratit će preporuke svih nadležnih tijela, nacionalnih stožera civilne zaštite i drugih, u vezi s mjerama zaštite širenja zaraze od koronavirusa. O odgodi ili otkazivanju svi prijavljeni izlagači i sudionici stručnog skupa bit će pravovremeno obaviješteni. Više informacija o skupu možete pronaći ovdje.


<< prethodna stranica | 11-20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | sljedeća stranica >>