Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Skupovi  //  Skupovi u zemlji  //  18. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama – Knjižnice i alternativna (druga) istina

Mjesto održavanja: Europski dom Zagreb 10.12.2018
Organizator: Hrvatsko knjižničarsko društvo, Komisija za slobodan pristup informacijama, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja u suradnji s Odsjekom za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizira već tradicionalno osamnaestu godinu za redom okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama koji će se održati na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca 2018. godine, u Europskom domu u Zagrebu.
Ove će se godine okrugli stol baviti temom vjerodostojnosti informacija i alternativnim pojavnostima istina te ulozi knjižnica u traženju i pronalaženju istinitih i valjanih podataka. Cilj je okruglog stola osvijestiti nužnost razvoja medijske pismenosti te podržati rad knjižnica kao i drugih institucija na edukaciji korisnika u području prepoznavanja lažnih vijesti te stvaranja i razvijanja kritičkog razmišljanja.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002