- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba
Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba (12.09.2014)

Stručni skup povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prepoznala je kao važan dio svoje temeljne djelatnosti prikupljanje i čuvanje internetskih sadržaja. Oni predstavljaju dio hrvatske nacionalne baštine i upotpunjuju nacionalnu zbirku vrijednom građom, i u znanstvenom i u kulturološkom smislu. Hrvatski arhiv weba (HAW), nositelj ove djelatnosti Knjižnice, započeo je s radom 2004. godine u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom (Srce), a njegovoj neprestano rastućoj zbirci arhiviranih sadržaja slobodno se može pristupiti preko internetskih stranica Arhiva.

Povodom obilježavanja deset godina arhiviranja weba u Hrvatskoj, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu priprema Stručni skup koji će se održati 26. rujna 2014. u samoj Knjižnici. Cilj je ovoga Skupa promicanje nacionalne i kulturne baštine, povećanje korištenja arhivirane znanstvene i kulturne baštine u znanstvenim i društvenim istraživanjima te podizanje javne svijesti o važnosti arhiviranja internetskih sadržaja.
Na Skupu će biti prikazana praksa arhiviranja weba u Hrvatskoj, kao i načini prikupljanja, obrade i čuvanja web građe u Hrvatskoj i svijetu. Predavači na Skupu bit će ugledni stručnjaci i profesori koji se bave digitalnom građom. Teme Stručnog skupa povodom 10. obljetnice Hrvatskog arhiva weba su Hrvatski arhiv weba – pravni, tehnički/tehnološki, društveni i kulturološki aspektWeb kao izvor za znanstvena istraživanja te Budući razvoj weba i mogućnosti arhiviranja.
Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 23. rujna 2014. preko online obrasca. Program Skupa sastojat će se od pozvanih izlaganja te prijavljenih posterskih izlaganja, koja se mogu prijaviti korištenjem istog online obrasca do 5. rujna 2014. Autori prijavljenih posterskih izlaganja bit će obaviješteni o ishodu prijava do 10. rujna 2014. godine.
Kotizacija za sudjelovanje na Skupu iznosi 100,00 kuna + PDV, a uključuje sudjelovanje na Skupu, radne materijale i osvježenje u stankama.
Više pojedinosti o Skupu.
Program Skupa.
Više pojedinosti o uplati kotizacije.

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -