- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  10. međunarodni stručni skup Knjižnica - središte znanja i zabave
10. međunarodni stručni skup Knjižnica - središte znanja i zabave (22.09.2014)

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca iz Novog Mesta najavljuju dvodnevni međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«, koji će se održati 2. i 3. listopada 2014. u Karlovcu.
Tema ovogodišnjeg skupa nosi naziv Na mladima svijet ostaje.
Program skupa
Prijavnica za sudjelovanje

10. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP
KNJIŽNICA – SREDIŠTE ZNANJA I ZABAVE
Na mladima svijet ostaje

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić«, Karlovac, 2. i 3. listopada 2014.

»Stupanj civiliziranosti pojedine države treba vrednovati po broju sretnih obitelji, ispunjenih ljubavlju, koje u njoj žive. »
Vladimir Megre

Najavljujemo

Gradska knjižnica »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca i Knjižnica Mirana Jarca iz Novog Mesta najavljuju dvodnevni međunarodni stručni skup »Knjižnica – središte znanja i zabave«, koji će se održati 2. i 3. listopada 2014. u Karlovcu. Skup će se organizirati desetu godinu za redom, kao rezultat dugogodišnje uspješne suradnje među knjižnicama.

Tema ovogodišnjeg skupa nosi naziv Na mladima svijet ostaje.

Knjižničari već dugi niz godina nastoje svojim korisnicima osigurati kvalitetne i raznovrsne programe za provođenje njihovog slobodnog vremena. U zadnje vrijeme, pak, posebnu pozornost posvećujemo mladima, s obzirom na dosadašnja istraživanja, koja su pokazala da je najkritičnija upravo populacija adolescenata. Mladi predstavljaju skupinu koja se nalazi u središtu društvenih zbivanja i na njih utječu društvene, socijalne, ekonomske, tehnološke i druge promjene. Čitateljske navike mladih su u padu, a u tom smislu i njihova moć kritičnog razmišljanja, inovativnosti, sposobnosti pisanja i izražavanja.

U prvom dijelu skupa zapitat ćemo se u kolikoj mjeri knjižnice utječu na mlade i njihovo aktivno sudjelovanje u oblikovanju društva. Kako im knjižnice mogu pomoći na putu prema što potpunijem i uspješnom životu i omogućiti im uvjete za osoban razvoj?

U drugom dijelu skupa usredotočit ćemo se na postizanje ravnoteže između produktivnosti i sigurnosti radnog mjesta te kvalitete obiteljskog života.

Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života postaje sve važnije, jer je usko povezano sa zdravljem, zadovoljstvom i osobnim razvojem zaposlenih. U današnje vrijeme sve je više mladih zaposlenih ljudi opterećenih usklađivanjem poslovnih i privatnih obveza. Od poslodavaca ne očekuju pogodnosti, nisu upoznati sa svojim pravima, čak ni s onima koja im zakonski pripadaju. Zbog međusobnog utjecaja između posla i obiteljskih dužnosti, vrlo lako može doći do konflikta između zaposlenika i poslodavaca, stresa te negativnih posljedica za sve.

Zapitat ćemo se, koje su to djelatnosti i programi knjižnica, koje uspješno informiraju i podižu svijest pojedinaca prema lakšem usklađivanju obiteljskih i poslovnih obveza te kojim aktivnostima omogućuju obiteljima kvalitetno provođenje zajedničkog slobodnog vremena.

Pozvani predavači ovog skupa su aktivni stručnjaci s područja knjižničarstva, pedagogije, sociologije i psihologije iz Hrvatske i Slovenije.

Cilj stručnog skupa je razmjena mišljenja, ideja, primjera dobre prakse za daljnji kvalitetan razvoj struke na području rada s korisnicima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Organizacijski odbor skupa
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -