- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Noć knjige 2014. - poziv za sudjelovanjem
Noć knjige 2014. - poziv za sudjelovanjem (18.03.2014)

Noć knjige 2014. manifestacija je kojom obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava, a održati će se 23. travnja 2014. godine od 18 sati do 1 sat iza ponoći
Organizatori Noći knjige pozivaju sve koji žele sudjelovati u Noći knjige 2014. da program događanja dostave do 21. ožujka 2014. putem prijavnice dostupne na internetskoj stranici Noći knjige.

Dragi prijatelji knjige i čitanja,

pred nama je Noć knjige 2014., manifestacija kojom obilježavamo Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bismo afirmirali kulturu čitanja, potaknuli razgovor o literaturi, podigli svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu. Noć knjige 2014. održat će se 23. travnja 2014. godine.

Želja nam je da se u Noći knjige 2014. u knjižarama, knjižnicama, školama i drugim zainteresiranim prostorima i ustanovama diljem Hrvatske od 18 sati do 1 sat iza ponoći organiziraju razna događanja: javna čitanja, potpisivanja knjiga, druženja s autorima, radionice i sl., s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Osim već tradicionalnoga večernjeg programa, Noć knjige 2014. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

Pozivamo sve koji žele sudjelovati u Noći knjige 2014. da program događanja dostave do 21. ožujka 2014. putem prijavnice dostupne na internetskoj stranici Noći knjige.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Program obilježavanja Noći knjige 2014. podržava i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Noć knjige 2013. održala se u 107 gradova i mjesta diljem Hrvatske. U programu obilježavanja sudjelovale su 174 knjižnice te sedamdesetak knjižara i ostalih prostora koji su za svoje posjetitelje priredili bogat i raznovrstan prigodni program. U programu je sudjelovalo i više od 200 pisaca te brojni urednici, prevoditelji, glazbenici, glumci, izvođači… Uspješno je realiziran i program u suradnji s HRT3 i ZET-om, a izložba fotografija Kadar za čitanje, predstavljena na otvorenju Noći knjige 2013., do sad je izložena u 14 hrvatskih gradova. Noć knjige 2013. bila je izuzetno dobro popraćena u medijima, te su o njoj izvještavale sve televizijske kuće u više raznih termina, programa i emisija, kao i ostali radijski i internetski mediji.

 

 

Organizacijski odbor
Noć knjige 2014.
E-pošta: dzvonarek@nsk.hr
www.nocknjige.hr
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -