- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Nagrada Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research
Nagrada Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research (29.01.2014)

Emerald Group Publishing Limited i European Foundation for Management Development (EFMD) već dugi niz godina dodjeljuju nagrade za najbolja doktorska istraživanja iz različitih znanstvenih područja. Od ukupno četiri nagrade koje je 2013. godine dodijelio i sponzorirao urednički tim časopisa Journal of Documentation iz područja knjižničnih i informacijskih znanosti, jedna je pripala dr. sc. Snježani Stanarević Katavić, asistentici na Odsjeku za informacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. Dodijeljena joj je nagrada "Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research“ za istraživanje provedeno u sklopu doktorske disertacije pod nazivom „Informacijske potrebe i obrasci informacijskog ponašanja oboljelih od rijetkih kroničnih bolesti u Republici Hrvatskoj“.
Čestitamo!

Nagrada Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research za 2013. godinu dodijeljena dr. sc. Snježani Stanarević Katavić, asistentici na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku

Emerald Group Publishing Limited i European Foundation for Management Development (EFMD) već dugi niz godina dodjeljuju nagrade za najbolja doktorska istraživanja iz različitih znanstvenih područja. Od ukupno četiri nagrade koje je 2013. godine dodijelio i sponzorirao urednički tim časopisa Journal of Documentation iz područja knjižničnih i informacijskih znanosti, jedna je pripala dr. sc. Snježani Stanarević Katavić, asistentici na Odsjeku za informacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. Dodijeljena joj je nagrada "Highly Commended Award of the 2013 Emerald/EFMD Outstanding Doctoral Research“ za istraživanje provedeno u sklopu doktorske disertacije pod nazivom „Informacijske potrebe i obrasci informacijskog ponašanja oboljelih od rijetkih kroničnih bolesti u Republici Hrvatskoj“. Istraživanje je provedeno u okviru doktorskog studija "Društvo znanja i prijenos informacija" na Sveučilištu u Zadru pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Sanjice Faletar Tanacković (Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku) i sumentorstvom izv. prof. dr. sc. Gorke Vuletić (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku).
Snježana Stanarević Katavić svojim je doktorskim istraživanjem utvrdila vrste informacijskih potreba osoba oboljelih od rijetkih kroničnih bolesti te opisala temeljne karakteristike njihova informacijskog ponašanja. Pored toga u radu su kritički analizirani čimbenici koji su povezani s potrebom za informacijama, njihovim traženjem, razmjenjivanjem i izbjegavanjem te su identificirani temeljni problemi i prepreke s kojima se oboljeli od rijetkih kroničnih bolesti u Hrvatskoj susreću u procesu traženja i stjecanja zdravstvenih informacija. Rezultati istraživanja pokazali su da su posebno ugrožene skupine ispitanika u smislu uspjeha u pronalaženju potrebnih zdravstvenih informacija osobe koje ne poznaju strani jezik, koje nisu informatički pismene, koje nemaju poznanika s istom dijagnozom, koje nemaju tipičan primjer bolesti te oboljeli koji su lošijeg zdravlja, slabijih materijalnih prilika i nižega obrazovanja.

- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -