Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Drugi poziv - stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija"
Drugi poziv - stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" (17.02.2020)

Poštovane kolegice i kolege, kako na dan 14. veljače 2020. zbog tehničke pogreške nije bilo moguće prijaviti sudjelovanje s izlaganjem na stručnom skupu "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija", prijave će se zaprimati do srijede 19. veljače 2020.

Hvala na razumijevanju!

Rok za prijavu za sudjelovanje s izlaganjem je do 19. veljače 2020. godine putem e-formulara.
Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je do 20. ožujka 2020. godine ili do popunjavanja slobodnih mjesta putem e-formulara.

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien organiziraju stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" koji će se održati 27. ožujka 2020. godine u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.

Stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" tematski će se baviti teorijskim i praktičnim aspektima primjene novih tehonologija u dječjoj knjižnici. Suvremeno digitalno doba u knjižnicu donosi promjene, postavlja nove izazove te donosi nove mogućnosti, od kojih je jedna primjena novih tehnologija. Inovativne i kreativne primjene tehnologije u knjižničnim uslugama, programima i projektima nude nove mogućnosti za ostvarivanje tradicionalnih zadaća dječje knjižnice. Neke su od osnovnih zadaća pružanje pristupa informacijama, poticanje čitanja te pružanje potpore svim oblicima učenja. Primjena novih tehnologija u dječjim knjižnicama doprinosi poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i ostvarivanju prava djece koja odrastaju u suvremenom digitalnom okruženju.
Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave.

Uvodna izlaganja su sljedeća:
doc. dr. sc. Ivana Martinović, Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Nove tehnologije u dječjim knjižnicama: hit, hir ili potreba?
doc. dr. sc. Ana Sović Kržić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu: Roboti na satu lektire
Jessica Witt, Središnja služba za knjižnice njemačke Savezne pokrajine Schleswig-Holstein: Do it, code it, build it – makerspace u njemačkim knjižnicama

Primjeri dobre prakse predstavit će inovativne i kreativne primjene tehnologije u dječjim knjižnicama.
U izlaganju se valja usmjeriti na predstavljanje primjera dobre prakse koji pokazuju korištenje novih tehnologija u ostvarivanju tradicionalnih zadaća dječje knjižnice na načine koji doprinose poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i ostvarivanju prava djece u suvremenom digitalnom okruženju. Svakako treba izbjeći ponavljanje izlaganja koje je već bilo održano na bilo kojem skupu knjižničara u Hrvatskoj.

Više informacija o Skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom ožujka 2020. godine na mrežnim stranicama.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002