Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti  //  Prvi poziv - stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija"
Prvi poziv - stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" (10.01.2020)

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija", koji će se održati 27. ožujka 2020. g. u Zagrebu u Knjižnici Medveščak, Zvonimirova 17.

Rok za prijavu izlaganja primjera dobre prakse je do 14. veljače 2020. godine e-formulara.
Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je do 20. ožujka 2020. godine putem e-formulara.

Stručni skup "Inovativna dječja knjižnica: primjena novih tehnologija" tematski će se baviti teorijskim i praktičnim aspektima primjene novih tehonologija u dječjoj knjižnici. Suvremeno digitalno doba u knjižnicu donosi promjene, postavlja nove izazove te donosi nove mogućnosti, od kojih je jedna primjena novih tehnologija. Inovativne i kreativne primjene tehnologije u knjižničnim uslugama, programima i projektima nude nove mogućnosti za ostvarivanje tradicionalnih zadaća dječje knjižnice. Neke su od osnovnih zadaća pružanje pristupa informacijama, poticanje čitanja te pružanje potpore svim oblicima učenja. Kako bi te zadaće uspješno ostvarivali u suvremenom digitalnom okruženju, dječji knjižničari prate trendove u novim tehnologijama, digitalnom svijetu i društvenim medijima te njihovim implikacijama na usluge dječjih knjižnica. Osim tradicionalnoj, knjižnica nudi pristup multimediji i digitalnoj građi, opremi za aktivnosti u prostorima stvaralaštva, tzv. makerspaceu, uređajima poput tablet računala, igraćih konzola i sl. Primjenjuju se nove tehnologije u uslugama, programima i projektima kako bi se uspješno zadovoljile potrebe djece koja odrastaju u digitalnom okruženju: potrebe za informacijama, učenjem i kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena u sigurnoj igri i zabavi. Korisnicima se nude programi informacijske i medijske pismenosti za uspješno pronalaženje i vrednovanje informacija u suvremenom informacijskom okruženju. Primjena novih tehnologija u dječjim knjižnicama doprinosi poboljšanju usluga, programa i projekata te uspješnom zadovoljavanju potreba i prava djece koja odrastaju u suvremenom digitalnom okruženju.

Program će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave.

Više informacija o Skupu, programu i prijavi sudionika te konačni cjeloviti program bit će dostupni tijekom ožujka 2020. godine na mrežnim stranicama.

- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002