- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Cjeloživotno učenje knjižničara: ishodi učenja i fleksibilnost  (objavljeno: 15.12.2008)
U četvrtak, 18. prosinca 2008. u 12:30 u seminarskoj dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održano je predstavljanje novog projekta Cjeloživotno učenje knjižničara: ishodi učenja i fleksibilnost – (CUK). (opširnije)

8. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama: Mladi i pravo na osobni razvoj  (objavljeno: 01.12.2008)
Komisija za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja HKD-a, Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a i Katedra za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca 2008., organiziraju 8. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama: Mladi i pravo na osobni razvoj. Skup će se održati 8. prosinca 2008. na Odjelu za djecu i mladež KGZ-a, Starčevićev trg 4, Zagreb. opširnije

Predavanje "Knjižnice budućnosti za tinejdžere budućnosti"  (objavljeno: 12.11.2008)
Dr. sc. Virginia Walter, profesor emerita sa Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu, svjetski je poznata stručnjakinja u području knjižničarstva za mlade. Tijekom svog stručnog boravka u Hrvatskoj održat će predavanje "Knjižnice budućnosti za tinejdžere budućnosti: Globalni trendovi koji utječu na tinejdžere i na knjižnice". Predavanje je namijenjeno dječjim i školskim knjižničarima i svim knjižničarima koji su zainteresirani za rad s mladima u knjižnici. (opširnije)

Sa(n)jam knjige u Istri - Vikend knjižničara  (objavljeno: 12.11.2008)
U okviru manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri ove se godine prvi put organizira sajam dječje knjige Monte Librić. Tim će se povodom na ovogodišnjem Vikendu knjižničara (Pula, 4.-7. prosinca 2008.) razgovarati o ulozi knjižnica u razvoju kulture čitanja kod djece i nakladničkoj produkciji dječje knjige u Hrvatskoj i u svijetu. Smještaj
(opširnije)

AKM 2008  (objavljeno: 01.11.2008)
12. seminar Arhivi, knjižnice, muzeji održat će se od 26. do 28. studenoga 2008. u Poreču. Tema ovogodišnjeg seminara je Dostupnost i dugoročno očuvanje digitalnih sadržaja. Rok prijava za posterska izlaganja produžen je do 31. listopada. (opširnije)

Okrugli stol  (objavljeno: 28.10.2008)
Okrugli stol "Multikulturalnost u knjižnici: knjižnične usluge za pripadnike manjina" održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula 30. listopada 2008. godine, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Središnje knjižnice za talijansku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj. (opširnije)

Upravljanje znanstvenim informacijama - seminar  (objavljeno: 16.10.2008)
8. seminar za knjižnice u sustvu znanosti i visoke naobrazbe - Upravljanje znanstvenim informacijama održat će se 24. i 25. listopada 2008. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Iako nije jubilarni, niti posljednji u nizu, ovogodišnji će seminar kao temu imati sustav znanstvenih informacija u cjelini. (opširnije)

Dodijeljene nagrade HKD-a  (objavljeno: 07.10.2008)
Na 36. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva dodijeljena je Kukuljevićeva povelja mr. sc. Tinki Katić, Iliji Pejiću i dr. sc. Ivanki Stričević. Nagrada Eva Verona dodijeljena je mr. sc. Maji Krtalić, mr. sc. Martini Dragija, Franji Peharu, Dunji Holcer i Evgeniji Popović. Čestitamo!

Izbor predsjednice Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 30.09.2008)
Zagrebačko knjižničarsko društvo i Knjižnice Grada Zagreba zajednički za predsjednicu Hrvatskoga knjižničarskog društva kandidiraju Zdenku Sviben u drugom mandatu za razdoblje 2008-2010. Opširnije u dokumentima: Izvod iz Zapisnika s ponovljene izborne skupštine ZKD-a i Izvod iz zapisnika s 9. sjednice Glavnog odbora HHD-a, Prijedlog programa rada i Životopis s radnom biografijom .

6. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj  (objavljeno: 30.09.2008)
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu glavni je organizator 6. po redu Savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj koje će je1. listopada, od 14.00 do 17.30 sati, održalo u Puli, u hotelu Histria, kao predskup 36. Skupštini Hrvatskog knjižničarskog društva. Suorganizatori Savjetovanja su Sekcija za narodne i školske knjižnice Hrvatskoga knjižničarskoga društva te Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Tema ovogodišnjeg Savjetovanja su Knjižnične usluge za korisnike treće životne dobi. (opširnije)

<< prethodna stranica | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71 | 72 | 73 | 74 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -