Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti

3. okrugli stol za školske knjižnice - Školska knjižnica u multikulturalnom okruženju  (objavljeno: 05.04.2012)

3. okrugli stol za školske knjižnice "Školska knjižnica u multikulturalnom okruženju" održat će se u Daruvaru u prostoru Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog (Masarykova 5, Daruvar), 19. lipnja 2012. godine.

1. obavijest

Okrugli stol organizira Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskoga društva u suorganizaciji sa Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničnog prigorja, Češkom osnovnom školom Jana Amosa Komenskog te Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

Predavanje prof. dr. sc. Toni Samek - Informacijska etika i društvena odgovornost u školovanju knjižničara i informacijskih stručnjaka  (objavljeno: 03.04.2012)

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara, 20. travnja 2012., prof. dr. sc. Toni Samek održat će predavanje Informacijska etika i društvena odgovornost u školovanju knjižničara i informacijskih stručnjaka: prema boljoj akademskoj zajednici.

Predavanje će se održati 20. travnja 2012. u 13 sati u seminarskoj dvorani na polukatu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb.
Predavanje je bez kotizacije, a dolazak je potrebno potvrditi na e-mail cssu@nsk.hr.

Nova e-mail adresa HKD-a  (objavljeno: 30.03.2012)

Promijenjena je elektronička adresa Hrvatskog knjižničarskog društva.
Nova adresa je hkd@hkdrustvo.hr.

(opširnije)

Knjižnica Europskoga paralmenta traži informacijskog stručnjaka  (objavljeno: 27.03.2012)

Knjižnica Europskog parlamenta raspisala je natječaj za informacijskog stručnjaka hrvatske nacionalnosti.
Detalji natječaja dostupni su ovdje.

Javna rasprava: Strategija razvoja sveučilišnih knjižničnih sustava u Republici Hrvatskoj : 2012. – 2015.  (objavljeno: 22.03.2012)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pokrenula je javnu raspravu o Strategiji razvoja sveučilišnih knjižničnih sustava u Republici Hrvatskoj do 2015. godine. Nakon javne rasprave, koja traje od 20. ožujka do 20. travnja 2012. godine, prijedlog Strategije podnijet će se Hrvatskom knjižničnom vijeću sukladno članku 15 Pravilnika o matičnoj djelatnosti knjižnica u Republici Hrvatskoj.

(opširnije)

Sveučilišna knjižnica Rijeka traži volontere  (objavljeno: 21.03.2012)

Tražimo volonter-e/ke za program stručnog osposobljavanja iz knjižničarstva baziranom na cca 160 sati rada mjesečno. Natječaj je otvoren do 10. travnja 2012.

(opširnije)

Stručni skup posvećen dr. sc. Tatjani Blažeković  (objavljeno: 21.03.2012)

Stručni skup "Tatjana Blažeković" održat će se u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, 4. svibnja 2012. u organizaciji Knjižničarskog društva Rijeka, Sveučilišne knjižnice Rijeka i Gradske knjižnice Rijeka.

(opširnije)

Zelena knjižnica  (objavljeno: 16.03.2012)

13. ožujka 2012. obilježava se godišnjica projekta Društva bibliotekara Istre "Zelena knjižnica". Projekt, čiji je voditelj Ivan Kraljević, pokrenut je s ciljem da se kroz djelovanje Društva bibliotekara Istre i istarskih knjižnica educira javnost i širi svijest o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša.

Više o Zelenoj knjižnici: http://www.zk.dbi.hr/

IFLA-in kratki priručnik za pripravnost i planiranje mjera zaštite u slučaju katastrofa  (objavljeno: 15.03.2012)

U nizu Povremena izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljena je knjiga 28

Kao i sva ostala izdanja može se naručiti na http://www.hkdrustvo.hr/izdanja/drustvena/