- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Knjižničari sviraju  (objavljeno: 09.12.2013)

Uz dan Knjižnica grada Zagreba i 10. obljetnicu KGZ benda pozivamo Vas na koncert u utorak, 10. prosinca 2013. u 20 sati, Sax, Palmotićeva 22/2

Veselimo se zajedničkom druženju!
Ulaz slobodan

(opširnije)

Novi zbornik u izdanju HKD-a  (objavljeno: 06.12.2013)

U nizu Izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljen je novi zbornik radova sa 16. seminara Arhivi, knjižnice muzeji s temom: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske strukture.
Novi zbornik radova, kao i ostale publikacije u izdanju HKD-a, možete naručiti na http://www.hkdrustvo.hr/izdanja/drustvena/
 


13. okrugli stol Komisije za slobodan pristup informacijama  (objavljeno: 06.12.2013)

U utorak, 10.12.2013. održat će se 13. okrugli stol Komisije za slobodan pristup informacijama „Nakladnici i knjižnice“. Okrugli stol će se održati u KGZ-u - Gradska knjižnica, Starčevićev trg 4, Zagreb.
 opširnije


EIFL’s Public Library Innovation Programme - poziv  (objavljeno: 02.12.2013)

 EIFL's Public Library Innovation Programme (EIFL PLIP) objavio je natječaj za prijavu programa s temom Innovative libraries preparing children and youth for the future. Rok za prijavu programa je 31. siječnja 2014.

(opširnije)

Europska komisija - (ne)rješavanje pristupa autorskim djelima i informacijama  (objavljeno: 13.11.2013)

Višemjesečna nastojanja EBLIDA-e, posebno njezine Radne grupe za informacijsko pravo (EGIL), da se u raspravi o licencijama što ju je povela Europska komisija čuje i glas korisnika knjižnica i arhiva, nisu, na žalost, urodila plodom.
Tim je povodom EBLIDA izdala priopćenje u kojemu podsjeća Europsku komisiju da licencije ne mogu biti jedini način rješavanja pristupa autorskim djelima i informacijama, da licencije često zanemaruju zakonom utvrđene iznimke i ograničenja u zakonima o autorskom pravu i srodnim pravima koja dopuštaju pristup zaštićenim djelima u nekomercijalne i posebno navedene svrhe te da je u interesu Europske unije da svojim građanima omogući slobodan pristup informacijama i uspostavi ravnotežu između zakonom zajamčenih prava autora i prava korisnika. U priopćenju EBLIDA poziva na otvaranje dugo odlagane rasprave o reformi režima autorskog prava koji je danas na snazi u Europskoj uniji.


Obilježen 11. studenoga, Dan hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 13.11.2013)

Dana 11. studenoga diljem je Hrvatske obilježen Dan hrvatskih knjižnica, kojim se evocira 11. studenoga 1960.g., kada je u Hrvatskoj donesen prvi Zakon o bibliotekama, kojim su postavljeni temelji i odrednice razvoju suvremenoga hrvatskog knjižničarstva.
Središnja svečanost održana je u Koprivnici, čija je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ovogodišnji dobitnik priznanja „Knjižnica godine“. Uz to Dan hrvatskih knjižnica obilježen je raznolikim programima i sadržajima u gotovo 70 knjižnica diljem Hrvatske. Cjelovit popis knjižnica i nazivi programa i sadržaja nalazi se na portalu kampanje Hrvatskoga knjižničarskog društva Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu.

(opširnije)

Priča o straničniku  (objavljeno: 29.10.2013)

U Mjesecu hrvatske knjige 2013. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva Vas na Priču o straničniku koja će biti ispričana kroz predavanje Fenomen sakupljanja psihologinje Ljubice Uvodić-Vranić i retrospektivu kolekcije straničnika Ljubice Radović.
Priča o straničniku održati će se u srijedu, 30. listopada 2013. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4.
 


Organizirani prijevoz prigodom Dana hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 23.10.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom proslave Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2013.g. zainteresiranima organizira zajednički prijevoz na relaciji Zagreb – Koprivnica – Zagreb.
Polazak iz Zagreba u 9.00 sati (stražnja, zapadna strana NSK), a povratak iz Koprivnice u 17.00 sati.
Prijavu za organizirani prijevoz poslati najkasnije do 7. studenoga 2013.g. na: hkd@hkdrustvo.hr


Pitajte sadržajnog analitičara  (objavljeno: 21.10.2013)

Komisija za klasifikaciju i predmetno označivanje Hrvatskoga knjižničarskog društva pokreće online uslugu pod nazivom Pitajte sadržajnog analitičara. Namjera je članova Komisije da svojim savjetima pomognu kolegicama i kolegama u rješavanju pitanja iz područja sadržajne obrade, neovisno o vrsti knjižnice. Pozivamo sve zainteresirane da u testnom razdoblju (studeni-prosinac 2013.) pošalju svoje upite i komentare i tako pridonesu poboljšanju usluge. Usluga u pravom smislu kreće s radom u siječnju 2014. (opširnije)


Dan hrvatskih knjižnica  (objavljeno: 21.10.2013)

Hrvatsko knjižničarsko društvo poziva ravnatelje i voditelje knjižnica te kolege knjižničare da se i ove godine uključe u obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenoga 2013., te da prijave svoje programe putem dostupne prijavnice i preuzmu prigodni plakat Dana hrvatskih knjižnica.
U sklopu središnje svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, u ponedjeljak, 11. studenoga 2013., Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelit će priznanje „Knjižnica godine“ Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. (opširnije)
 


<< prethodna stranica | 30-39 | 40-49 | 50 | 51-60 | 61-70 | 71-79 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -