Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti

Razvoj tima u knjižnici - ugodnog mjesta za učinkovit rad : interaktivno predavanje 28. ožujka 2012. - zadnji poziv  (objavljeno: 14.03.2012)

Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za upravljanje organizira interaktivno predavanje pod naslovom Razvoj tima u knjižnici - ugodnog mjesta za učinkovit rad. Predavač je Goran Tudor. Predavanje će se održati 28. ožujka 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
(Opširnije)

Online peticija  (objavljeno: 10.03.2012)

Pokrenuta je Online peticija za promjenu uvjeta i načina stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci. Peticiju je moguće vidjeti ovdje.

Međunarodni dan žena  (objavljeno: 08.03.2012)

Sretan Međunarodni dan žena!
Diljem svijeta 8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena kao spomen na ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Program stručnog usavršavanja za stjecanje stručnih zvanja u knjižničarskoj struci  (objavljeno: 06.03.2012)

Odjel za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku pokrenuo je Program stručnog usavršavanja za stjecanje stručnih zvanja u knjižničarskoj struci u okviru koncepta cjeloživotnog obrazovanja.

(opširnije)

Obilježavanje Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice i dodjela nagrade za poseban doprinos knjižničarskoj struci  (objavljeno: 29.02.2012)

Na svečanom obilježavanju Dana Knjižnice, prof. dr. sc. Jelka Petrak proglašena je ovogodišnjom dobitnicom Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja se dodjeljuje za poseban doprinos knjižničarskoj struci.
Biografija i obrazloženje uz dodjelu nagrade

Čestitamo!

Ljetna škola o studijama korisnika informacijskih ustanova  (objavljeno: 13.02.2012)

Od 11.-14. travnja 2012. na Sveučilištu u Zadru, Odjelu za informacijske znanosti održava se Ljetna škola o studijama korisnika informacijskih ustanova

(opširnije)

Natječaj IFLA-e za najbolji studentski rad u 2012.  (objavljeno: 02.02.2012)

Objavljen je IFLA-in natječaj za dodjelu nagrade za najbolji studentski rad u 2012. godini - “IFLA Library and Information Science (LIS) Student Paper Award”. Natječaj vodi IFLA-ina Sekcija za obrazovanje i izobrazbu (SET SC).

Javna rasprava o prijedlogu Pravilnika za dodjelu Nagrade Eva Verona i Poslovnika Ocjenjivačkog odbora  (objavljeno: 31.01.2012)

Radno povjerenstvo u sastavu Edita Bačić, Lea Lazzarich, Jasenka Pleško i Daniela Živković izradilo je Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika za dodjelu Nagrade “Eva Verona” i prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Ocjenjivačkog odbora za dodjelu Nagrade “Eva Verona”.
Prijedlog Pravilnika i Poslovnika upućuje se na javnu raspravu, koja će trajati zaključno do 29. veljače 2012. godine. Primjedbe slati na e-mail adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva hkd@nsk.hr.

Javna rasprava o prijedlozima izmjena i dopuna Pravilnika o dodjeljivanju Kukuljevićeve povelje i Poslovnika Ocjenjivačkog odbora  (objavljeno: 31.01.2012)

Radno povjerenstvo u sastavu Edita Bačić, Aleksandra Horvat i Ilija Pejić izradilo je Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o dodjeljivanju Kukuljevićeve povelje i prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Ocjenjivačkog odbora za dodjeljivanje Kukuljevićeve povelje.

Javna rasprava o Prijedlogu Smjernica za organizaciju stručnih skupova u organizaciji HKD-a  (objavljeno: 31.01.2012)

Na temelju zaključka s 3. sjednice Stručnog odbora HKD-a od 20. travnja 2011. godine, Povjerenstvo u sastavu Vesna Borić, Alisa Martek, Mirjana Milinović, Marija Šegota-Novak i Andreja Tominac, izradilo je Prijedlog Smjernica za organizaciju stručnih skupova u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva. Prijedlog je razmatran na 6. sjednici Stručnog odbora Hrvatskoga knjižničarskog društva, održanoj 29. studenoga 2011.g., gdje su usuglašeni određeni stavovi.
Prijedlog Smjernica upućuje se na javnu raspravu, koja će trajati zaključno do 29. veljače 2012. godine. Primjedbe slati na e-mail adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva hkd@nsk.hr.

<< prethodna stranica | 11-20 | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-58 | sljedeća stranica >>
- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002