Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
zaglavlje
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)

IFLA EBLIDA NSK UNESCO
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti

Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje  (objavljeno: 07.05.2012)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje. Rok za slanje prijedloga je 15. lipnja 2012. godine.

(opširnije)

Međunarodni stručni skup Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske  (objavljeno: 07.05.2012)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira Međunarodni stručni skup Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske. Skup će se, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 24. i 25. svibnja 2012. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, koja je ujedno i njegov suorganizator.

(opširnije)

Preporuke za popis imovine (knjiga) u institucijama proračunskih korisnika  (objavljeno: 03.05.2012)

Na prijedlog Stručnog odbora Hrvatskoga knjižničarskog društva, potaknutog problematikom provođenja računovodstvene inventure u knjižnicama, predsjednica Komisije za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu Zagorka Majstorović, matičar – savjetnik za visokoškolske i specijalne knjižnice u Hrvatskom zavodu za knjižničarstvo, sastavila je, imajući u vidu relevantne zakone, Preporuku za popis imovine (knjiga) u institucijama proračunskih korisnika.

Novosti HKD  (objavljeno: 24.04.2012)

Izašao je novi broj Novosti Hrvatskog knjižničarskog društva (ožujak 2012).

Tekstovi za sljedeći broj se prikupljaju do 12.06.2012. godine.

Noć knjige 2012  (objavljeno: 23.04.2012)

U tijeku je program "Noć knjige", koji se povodom "Svjetskog dana knjige i autorskih prava" obilježava 23. travnja.

Više o manifestaciji: http://nocknjige.hr/

20. konferencije EBLIDA/NAPLE  (objavljeno: 16.04.2012)

20. konferencije EBLIDA/NAPLE pod naslovom Razvoj demokracije u okruženju novih medija (Democracy development in a new media environmen) održat će se 11. svibnja 2012. u Kopenhagenu, Danska.

Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 12.04.2012)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: Marina Vinaj (predsjednica), Goranka Erega, Vinka Jelić Balta, Katja Matković Mikulčić, Jasmina Milovčić te stručna tajnica HKD-a Nevia Raos (po funkciji), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 11. srpnja 2012. godine.

Drugi Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata  (objavljeno: 10.04.2012)

Drugi festival hrvatskih digitalizacijskih projekata održava se 19. i 20. travnja 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Festival okuplja predstavnike arhivske, knjižnične i muzejske zajednice te sve zainteresirane za digitalizaciju kulturne i znanstvene baštine.
Više informacija o ovogodišnjem Festivalu, kao i prijavama na njega, možete pronaći na mrežnim stranicama http://www.nsk.hr/d-fest.

(opširnije)

Mišljenje HKD-a o Sporazumu ACTA  (objavljeno: 10.04.2012)

Objavljujemo Mišljenje Hrvatskoga knjižničarskog društva o Sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

3. okrugli stol za školske knjižnice - Školska knjižnica u multikulturalnom okruženju  (objavljeno: 05.04.2012)

3. okrugli stol za školske knjižnice "Školska knjižnica u multikulturalnom okruženju" održat će se u Daruvaru u prostoru Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog (Masarykova 5, Daruvar), 19. lipnja 2012. godine.

1. obavijest

Okrugli stol organizira Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskoga društva u suorganizaciji sa Društvom knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničnog prigorja, Češkom osnovnom školom Jana Amosa Komenskog te Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

<< prethodna stranica | 11-20 | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-57 | sljedeća stranica >>
- - -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002