- -
Naslovnica
-
Hrvatsko knjižničarsko društvo  en English language
-
zaglavlje
-  
- -
Pretraživanje
HKD web
Internet (Google)IFLA EBLIDA NSK UNESCO     
Facebook Facebook Facebook
-
stranica za ispis stranica za ispis obavijesti      česta pitanja      plan stranica      kontakt
kalendar događanja      skupovi      dokumenti      izdanja      linkovi
HKD  //  Obavijesti
Obavijesti


Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje  (objavljeno: 30.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Kukuljevićeve povelje.

Rok za slanje prijedloga je 1. srpnja 2014. godine.

(opširnije)

Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade Eva Verona  (objavljeno: 30.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo objavljuje Javni poziv na predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade “Eva Verona”.
Rok za slanje prijedloga je 1. srpnja 2014. godine.

(opširnije)

Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva  (objavljeno: 30.04.2014)

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva, u sastavu: Katica Matković-Mikulčić (predsjednica), Dijana Erceg, Astrid Grobenski-Grgurić, Marija Šegota-Novak, Goran Vučković te stručna tajnica HKD-a Dunja Holcer (po funkciji), objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva.
Rok za dostavu prijedloga kandidata za predsjednika Hrvatskoga knjižničarskog društva je 25. srpnja 2014. godine.


EBLIDA-ina kampanja Pravo na e-čitanje  (objavljeno: 23.04.2014)

Dana 23. travnja 2014., dok se širom svijeta obilježava Svjetski dan knjige i autorskog prava, a u knjižnicama širom Hrvatske i Noć knjige, Europski ured za knjižnične, informacijske i dokumentacijske udruge (EBLIDA) započinje europsku kampanju Pravo na e-čitanje (The right to e-read).

Hrvatsko knjižničarsko društvo dosad je priredilo i objavilo hrvatski prijevod dvaju EBLIDA-inih dokumenata o e-čitanju:

Europske knjižnice i izazovi e-nakladništva (http://www.hkdrustvo.hr/clanovi/alib/datoteke/file/EBLIDA%20-%20Europske%20knjiznice%20i%20izazovi%20e-nakladnistva%20-%20HKD%20web.pdf)

Pravo na e-čitanje : način postupanja s e-knjigama za europske knjižnice (http://www.hkdrustvo.hr/hkdnovosti/clanak/718)

Opširnije o EBLIDA-inoj kampanji Pravo na e-čitanje:
http://www.eblida.org/news/e-read-day.html
http://www.eblida.org/e-read/the-campaign.html


Priznanje Američkoga knjižničarskog društva (ALA) Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica  (objavljeno: 23.04.2014)

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dobitnica je priznanja Američkoga knjižničarskog društva (ALA) za inovativne međunarodne knjižnične projekte u 2014. godini. Priznanje je koprivničkoj knjižnici dodijeljeno za projekt pokretanja i organiziranja lokalne mreže podrške romskoj zajednici.
Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica za priznanje ALA-e kandidiralo je Hrvatsko knjižničarsko društvo.
Čestitamo!
(Opširnije)


Čestitka!  (objavljeno: 17.04.2014)

Hrvatsko knjižničarsko društvo želi Vam sretan Uskrs!


Stručni skup Knjižnice u procjepu 2  (objavljeno: 14.04.2014)

Knjižničarsko društvo Sisačko-moslavačke županije i Komisija za katalogizaciju Hrvatskoga knjižničarskog društva po drugi put organiziraju Stručni skup Knjižnice u procjepu.
Tema skupaKatalogizacija s osmjehom? : teorijski i praktični pristupi suvremenoj katalogizaciji.
Detaljan program događanja
Skup će se održati u Sisku, 15.-16. svibnja 2014. u hotelu Panonija.
Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja: 27. travnja 2014.
opširnije 


IFLA-ina Izjava o knjižnicama i razvitku  (objavljeno: 11.04.2014)

Na sastanku Komisije za slobodan pristup informacijama i slobodu izražavanja (31. siječnja 2013. god.) jednoglasno je prihvaćen prijedlog Alemke Belan Simić, koji je kasnije prihvatio i Glavni odbor Hrvatskoga knjižničarskog društva, da se prevede i objavi IFLA-ina Izjava o knjižnicama i razvitku (IFLA Statement on libraries and development). Izjavu je odobrio IFLA-in Upravni odbor na konferenciji u Singapuru, 16. kolovoza 2013. Tekst je prevela Mila Maršić, a stručnu redakciju obavila je Aleksandra Horvat.


62. broj HKD Novosti  (objavljeno: 09.04.2014)

Objavljen je proljetni broj HKD Novosti, pristupiti mu možete na staroj adresi: http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/. Središnja tema su specijale knjižnice, a također donosimo tekstove o projektima Gradske knjižnice Rijeka, o knjižničnom programu Zaki i mnoge druge. Uvjerite se sami!
Tema sljedećeg broja su školske knjižnice, primamo ideje i prijedloge te nudimo pomoć i suradnju u oblikovanju tekstova. Rok za predaju tekstova je kraj svibnja. Upute autorima dostupne su na adresi: http://hkdrustvo.hr/hkdnovosti/upute_autorima/


Strategija hrvatskog knjižničarstva 2015.-2020.g. : javna rasprava  (objavljeno: 07.04.2014)

Kako bi najšira hrvatska knjižničarska zajednica bila upoznata s Nacrtom 'Strategije hrvatskog knjižničarstva 2015.-2020.g.' te mogla iznijeti svoje prijedloge i primjedbe, a na molbu Hrvatskoga knjižničnog vijeća, na mrežnim se stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljuje vijest o javnoj raspravi o Nacrtu 'Strategije hrvatskoga knjižničarstva 2015.-2020.g.'.
'Preambulu' i Nacrt 'Strategije' sastavile su članice Radne grupe za pripremu Nacrta Strategije.

Javna rasprava o Nacrtu 'Strategije' otvorena je do 7. svibnja 2014.g.

Primjedbe i prijedlozi mogu se slati poštom na adresu Radne grupe za pripremu Nacrta Strategije (Hrvatsko knjižnično vijeće, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Runjaninova 2, 10000 Zagreb, s naznakom: Nacrt 'Strategije hrvatskoga knjižničarstva 2015.-2020.g.'), ili elektroničkom poštom na adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva (hkd@hkdrustvo.hr, s naznakom: Za Radnu grupu za pripremu Nacrta Strategije – Hrvatsko knjižnično vijeće). Sve primjedbe i prijedlozi koji elektroničkim putem stignu na adresu Hrvatskoga knjižničarskog društva, biti će proslijeđeni Radnoj grupi za pripremu Nacrta Strategije Hrvatskoga knjižničnog vijeća.

(opširnije)

<< prethodna stranica | 21-30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41-50 | 51-60 | 61-68 | sljedeća stranica >>
- -
- - -
- -
  pravne napomene  |   uredništvo  |   webmaster  |   autorsko pravo © HKD, 2002
- -
- - -
- w3c_wai w3c_css w3c_html -