naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

Komisija za teoriju i znanstveni rad

Uvod

Poslanje je Komisije za teoriju i znanstveni rad poticati teorijska i primijenjena istraživanja u području knjižnične i informacijske znanosti te pridonijeti razumijevanju njezinih teorijskih načela u svrhu poboljšanja knjižnične i informacijske djelatnosti.

Vizija je Komisije za teoriju i znanstveni rad osigurati forum za razmjenu ideju vezanih uz razvoj knjižnične i informacijske znanosti i djelatnosti.

Komisija za teoriju i znanstveni rad je nakon višegodišnjeg prekida obnovila rad 2016. te je sada u fazi organiziranja. Obzirom na porast broja istraživača u području knjižničarstva u Hrvatskoj, u neposrednoj se budućnosti očekuje veći interes članstva za rad u ovoj komisiji.

Komisija na svojim stranicama objavljuje informacije o znanstvenim projektima i istraživanjima u tijeku te predstavlja magistre i doktore znanosti iz područja knjižnične i informacijske znanosti; okuplja podatke o obrazovanju studenata knjižničarstva i informacijskih znanosti u Hrvatskoj za istraživanje i znanstveni rad, te donosi poveznice na korisne izvore.

Za sada se na stranicama Komisije nalaze podaci do kojih je Komisija uspjela doci, no isti će se dalje dopunjavati i ažurirati, a po potrebi će u budućnosti biti uvršteni i dodatni sadržaji.