naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

<< natrag   

Najava i poziv za sudjelovanje na konferenciji Pubmet 2017 (20.04.2017)

Poziv na sudjelovanje na 4. međunarodnoj konferenciji PUBMET2017, koja se ove godine održava od 21. do 22. rujna 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Poziv za prijavu radova i popis ovogodišnjih tema dostupan je na sljedećoj mrežnoj poveznici.

O konferenciji: U fokusu ove konferencije su novi trendovi u znanstvenom izdavaštvu (PUBlishing) te predstavljanje i analiza mogućih metrika (METrics) koje se koriste prilikom različitih procesa evaluacije znanstveno-istraživačkog rada. Kako je i za razvoj znanstvenog izdavaštva i metrike ključna transparentnost i otvorenost, teme su usmjerene na otvoreni pristup, otvorenu recenziju, otvorene tehnologije, digitalne repozitorije i druge segmente otvorene znanosti.

Pozvani predavači ovogodišnje PUBMET2016 konferencije su Joan Marsh (The Lancet Psychiatry), Raf Guns (University of Antwerp, Belgium), Anthony Ross-Hellauer (Göttingen State and University Library), Geoffrey Williams (EvalHum Initiative), Kianoush Koshravi (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran)
PUBMET2017 konferencija okuplja različite sudionike u sustavu znanstvenog izdavaštva: istraživače, nastavnike, izdavače, urednike, knjižničare i informacijske stručnjake, stvaratelje politika, kao i stručnjake iz drugih područja istraživanja i razvoja.

Organizatori:
Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru
Sveučilište u Zagrebu
Institut Ruđer Bošković

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 21-22. rujan 2017.
Rok za prijavu sažetaka: 1. lipnja 2017.
Svi važni datumi dostupni su na poveznici.
Možete se pridružuiti kao predavač, autor postera, voditelj radionice ili sudionik!