naslovnica Hrvatsko knjižničarsko društvo

Natječaj Književnog petka: Zagrebu – riječju i slikom (22.04.2020)

Uredništvo Književnog petka, najdugovječnije zagrebačke književno-kulturne tribine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, objavljuje natječaj u kojem sve zainteresirane građane poziva na kreativni odgovor na nedavni razorni potres u kontekstu epidemije kororna virusa, situaciju bez presedana u novijoj zagrebačkoj povijesti.

Jedinstvena je to prilika da svi koji žele zabilježe ono što im u ovim trenucima znači ovaj grad, osobito u svjetlu nadolazećeg Dana grada Zagreba 31. svibnja 2020. godine.

Pjesmu, kratku priču, fotografiju i/ili kratki video inspiriran Zagrebom svi zainteresirani građani Republike Hrvatske mogu poslati na mail e-adresu knjizevni5ak@gmail.com zaključno do nedjelje, 17. svibnja 2020. godine.

Peteročlani žiri odlučit će o najboljim radovima u svakoj kategoriji, a po normalizaciji poslovanja u Gradskoj knjižnici će se organizirati predstavljanje nagrađenih autora i njihovih radova.

Više o samom natječaju možete pročitati ovdje.